Joost Biezeno – Investment Analist

“Hier vond ik de ideale combinatie van alles wat ik in een werkgever zocht!”

Joost Biezeno

Je wilt impact maken, van betekenis zijn voor anderen. De meeste werkgevers zullen daar in een sollicitatiegesprek vanzelf een keer over beginnen, maar bij de NOM mag je er ook écht op rekenen.

Je gaat gegarandeerd met innovatieve projecten aan de slag, soms zelfs ondernemingen met een wereldwijde, maatschappelijke impact. Watervoorziening bijvoorbeeld, in landen waar dat een probleem is. Bedacht in Friesland. Denk ook aan klimaatdoeleinden of de bekende ESG-doelen van de EU, de afkorting van Milieu, Maatschappij en Bestuur. Daar dragen we significant aan bij. We kijken dus niet alleen naar rendement; we zijn er niet om iemands spaarpot te spekken.

Over het werk zelf: ik geniet vooral van twee dingen: ten eerste de grote afwisseling, de diversiteit aan projecten. De ene dag doe je onderzoek aan je bureau en schrijf je een voorstel, de volgende dag ga je met een investment manager mee op werkbezoek en zit je met de ondernemers die het verschil aan het maken zijn aan tafel. Om een beter beeld te krijgen, om te kijken welke mensen er achter zo’n aanvraag zitten.

Ten tweede de grote hoeveelheid vrijheid die je krijgt om zelf te bepalen hoe je je werk precies invult, hoe je je wilt ontwikkelen ook. Daar krijg je alle mogelijkheden voor, we hebben een ruim opleidingsbudget. De NOM stimuleert persoonlijke groei, daar vaart iedereen wel bij. Zelf volg ik alleen al dit kalenderjaar drie cursussen, onder andere een ‘soft skills’ programma. Dat wil zeggen: naast functiespecifieke competenties is er ook aandacht voor de vaardigheden waar je je hele carrière wat aan gaat hebben. Hoe voer je een slecht nieuwsgesprek? Je leert onderhandelen, je verbetert je persoonlijke effectiviteit. Het komt neer op investeren in jezelf.”