Alles over de NOM

Alles over de NOM

Als regionale investerings- en ontwikkelingsmaatschappij willen we de economie in Noord-Nederland versterken. Hoe we dat doen?

Bijvoorbeeld door te investeren in je bedrijf. Of we koppelen je aan andere ondernemers die je kunnen helpen met het uitvoeren van je ideeën, dat noemen we Business Development. Daarnaast doen we ons best om Noord-Nederland op de kaart te zetten als interessante plek om te vestigen voor binnen- en buitenlandse bedrijven. En tot slot helpen we via onze collega’s van Flinc innovatieve startups en mkb’ers met groeiambitie om investor ready te worden.

Bijna 50 jaar kennis en ervaring

De NOM is 1 van de 8 regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland. We zijn in 1974 opgericht om de economische achterstand in Noord-Nederland weg te werken. Dat is allang gelukt, dus richten we ons tegenwoordig op de verdere economische groei van de regio. Dat doen we met financieringen, advies en door ons grote netwerk beschikbaar te stellen.

Mede dankzij de NOM zitten grote bedrijven als Google, Catawiki en IBM in Noord-Nederland. Maar we helpen ook starters met een innovatief idee en mkb’ers. We gebruiken onze kennis en ervaring om de werkgelegenheid en economie te stimuleren.

Geweldige innovaties

Als Noorderlingen schreeuwen we het niet graag van de daken als we iets geweldigs hebben bedacht. Toch mag dat af en toe best wat meer. Bijvoorbeeld als het gaat om Organ Assist: een bedrijf dat jaarlijks tientallen levens redt met hun methode om donororganen langer geschikt te houden voor transplantatie. Of wat dacht je van Web-IQ, dat strijdt tegen kindermisbruik en de uitwassen van het darkweb in de gaten houdt?

En ook op de voortrekkersrol van het Noorden op het gebied van watertechnologie mogen we trots zijn: op de watercampus in Leeuwarden wordt hard gewerkt aan slimme innovaties op het gebied van drinkwater, afvalwaterzuivering en distributie.

We zijn er voor alle bedrijven in Noord-Nederland. Steeds meer ondernemers vinden ons met vragen of financieringsverzoeken. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een voorbeeld voor regio’s waar het economisch altijd beter was, onder andere door onze samenwerking met ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden. Een economisch sterke regio is gebaat bij een organisatie als de NOM.

Infographic