Financiering op maat

Er zijn veel verschillende financieringsmogelijkheden bij de NOM. Bijvoorbeeld als je een jong, kansrijk bedrijf hebt of als je uitbreidings- of overnameplannen hebt. Zelfs als je product of dienst nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen we je helpen. Bij de NOM zijn financieringen mogelijk van € 50.000,- tot € 2.500.000,-.

Direct contact opnemen
Financiering op maat

Soorten financiering

Hoewel er veel mogelijkheden zijn, is het aantal soorten financiering overzichtelijk: een financiering van de NOM is altijd een achtergestelde lening of aandelenkapitaal. Een converteerbare lening behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij financieringen tussen de € 50.000,- en € 200.000,-, bekijken we welk product het beste bij je past.

Bij financieringen boven de € 200.000,- doen wij dit via aandelenkapitaal, eventueel in combinatie met een achtergestelde lening mits het totaal niet boven de € 2.500.000,- komt. Bij aandelenkapitaal krijgen we, via een minderheidsbelang, zeggenschap in je bedrijf. Je hoeft dan geen rente en aflossing te betalen.

Het financieringsproces

Veel vragen gaan over het financieringsproces. Hoe lang duurt dat? Wat wordt er van mij verwacht? Wie moet er goedkeuring verlenen aan mijn financieringsvraag? etc etc. Wij hebben geprobeerd dit zo goed mogelijk in een paar overzichtelijke stappen op een rijtje te zetten.

Financieringscheck

Alvorens wij verder praten is het wel zo handig om eerst de financieringscheck te doen. Een snelle manier om te weten te komen of je aan de meeste criteria voldoet en eventueel in aanmerking komt voor een financiering.

Financiering aanvragen en direct contact opnemen

Wil je een financiering aanvragen of heb je vragen? Alexander Draaijer staat je graag te woord. Vervolgens kunnen jullie samen bespreken wat de mogelijkheden zijn.
T. +31 6 552 203 27 E. draaijer@nom.nl

Financiering op maat

De NOM heeft meer geleverd dan alleen groeikapitaal. Zo was zonder de NOM de overname door SnelStart nooit zo soepel verlopen. Of wellicht was die dan niet eens doorgegaan. Ze hebben mij optimaal voorbereid op alles wat er bij zo’n proces komt kijken. Of het nu gaat om financiële of juridische aspecten. Alle kennis en expertise is aanwezig. In huis of binnen het brede netwerk van de NOM. Lees meer

Dave Leeuwerik Dave Leeuwerik CEO MyEmma

Vroege fase financiering nodig?

Wil je jouw veelbelovende innovatie lanceren of (door)ontwikkelen? Wij bieden kapitaal om jouw unieke plannen in een risicovolle fase te realiseren via onze vroege fase financiering.

Bedrijf overnemen of verkopen?

Wanneer je je bedrijf wil verkopen of zelf een bedrijf wil overnemen komt er heel wat op je af. Wellicht kunnen wij je in dit traject adviseren. Bijvoorbeeld door mee te zoeken naar een koper die bij jou en je bedrijf past. Ons netwerk bestaat uit meer dan honderd bedrijven in Noord-Nederland en we hebben dan ook een goed overzicht van de mensen en belangen die er spelen.

Whitepaper Impact van Investeerders
De impact van investeerders op je bedrijf

In dit whitepaper leer je:

  • Waar je mee te maken krijgt als je gaat samenwerken met investeerders
  • Verschillen en overeenkomsten tussen bancaire financiering, achtergestelde lening en aandelen kapitaal
  • Op welke manier de NOM als investeerder jou kan helpen