Celia Williams, Online communicatieadviseur TopDutch

"Het mooiste aan mijn baan vind ik dat ik vanaf dag 1 alle vertrouwen kreeg; zo krijg je de gelegenheid om je bezig te houden met een breed en interessant takenpakket".

Celia Williams vertelt over hoe het is om voor de NOM te werken

“Wat ik zo fijn vind: we hebben bij de NOM altijd al ingezet op diversiteit en het internationaliseren van het team. Nu maken we er ook concreet werk van

Je talent inzetten om iets te bereiken voor de lokale gemeenschap

“De NOM stond altijd al open voor meer collega’s met een niet-Nederlandse achtergrond. De laatste tijd is het duidelijker merkbaar en voelbaar. Vroeger kreeg je, ook als je de taal niet sprak, een brief om je te verwelkomen in het Nederlands, alle computers ‘spraken’ alleen Nederlands. Nu zijn er overal vertalingen voor. Dan voel je je toch direct meer thuis. Ze hebben echt hun best gedaan om het niet bij loze woorden te laten! Ik kan erover meepraten, want ik kom zelf uit Engeland, als kind van Italiaans-Brits-Jamaicaanse ouders. Best internationaal, toch?”

“Het mooiste aan mijn baan vind ik dat ik vanaf dag 1 alle vertrouwen kreeg; zo krijg je de gelegenheid om je bezig te houden met een breed en interessant takenpakket. Ik hoor wel van vrienden, die net als ik net van de universiteit komen, dat ze voorlopig alleen social media mogen doen, of alleen Google Ads. Ik voel me echt serieus genomen en echt gewaardeerd. Ik geniet er vooral van dat ik mijn talenten (communicatie, marketing, copywriting) volledig kan inzetten in het belang van de lokale gemeenschap.”

“Om eerlijk te zijn, ik heb niet gesolliciteerd, ik ben meeverhuisd toen marketingbureau TopDutch (een initiatief van de drie noordelijke provincies) bij de NOM in huis kwam. Een heel logische en efficiënte stap, want we hebben exact dezelfde doelen: het noorden van Nederland promoten als gunstige plek om te investeren. Dat doen we proactief; bijvoorbeeld ik ben met een delegatie van 50 studenten en 50 ondernemers naar de vakbeurs Hannover Messe geweest. De naam TopDutch heeft uiteraard een dubbele betekenis: topomgeving om je vestigen en geografisch de top van het land.