Femke Messie, Stagiair (2023)

"Toen ik hier voor het eerst binnenkwam, voelde het als thuis komen. Ik keek links en rechts, iedereen zat ontspannen te praten. De sfeer is altijd relaxed, je voelt geen frictie of strenge hiërarchie. Je krijgt enorm veel vrijheid".

Femke Messie vertelt over hoe het is om voor de NOM te werken

“Ik studeer Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool. Voor mijn afstudeerstage van een half jaar kwam ik bij de NOM uit. Heel boeiend en heel leerzaam: nu ben ik druk bezig met een marktonderzoek onder ondernemers. Voor een product dat nog niet bestaat. Top Secret.”

Eerste indruk van de NOM? Het voelde als thuis komen!

“Een product dat er nog niet is. Klinkt misschien geheimzinnig, maar dat moet ook. Denk aan een nieuwe dienstverlening online, maar dan anders. Meer mag ik er nog niet over vertellen. We denken vanzelfsprekend dat er wel vraag naar zal zijn; maar om dat écht zeker te weten, daarvoor doe je dus eerst een degelijk marktonderzoek. Dat advies geven we immers zelf ook aan start-ups die bij de NOM aankloppen! Het mooie is: de gesprekken die ik nu voer zijn, ongeacht de uitkomst voor het onderzoek, heel nuttig. Als je goed luistert, hoor je tussen de regels door wel eens iets belangrijks dat niks met het onderwerp van het marktonderzoek te maken heeft. Dat zo’n ondernemer bijvoorbeeld totaal niet bekend is met het scale-up programma, om opnieuw financiering of advies te krijgen. O, bestaat dat dan? Dan loop ik naar een collega met de vraag: kunnen we daar wat mee?”

“Toen ik hier voor het eerst binnenkwam, voelde het als thuis komen. Ik keek links en rechts, iedereen zat ontspannen te praten. De sfeer is altijd relaxed, je voelt geen frictie of strenge hiërarchie. Je krijgt enorm veel vrijheid; daar moet je natuurlijk wel mee om kunnen gaan.  Er is beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ze verwachten wel kwaliteit van je, maar hoe je dat voor elkaar krijgt, mag je zelf invullen. Als je denkt dat het efficiënter is om een keer thuis te werken, of ’s avonds, dan doe je dat. Ik wil graag nog een vervolgstudie doen, misschien nog wat van de wereld zien, maar anders zou ik het wel weten: solliciteren bij de NOM voor een interessante functie!”