Kansen pakken via het EU-Handelsprogramma

Kansen pakken via het EU-Handelsprogramma

Is jouw bedrijf ook benadeeld door Brexit? Ontdek dan via het EU-Handelsprogramma welke kansen er voor jou liggen en hoe je die kunt verzilveren.

Dit programma biedt je gratis ondersteuning bij het verkennen of uitbreiden van kansrijke afzetmarkten in het buitenland. Zo kan jouw onderneming zich groots presenteren op Holland Paviljoens van wereldwijde vakbeurzen. In de aanloop krijg je kosteloos toegang tot extern advies, marktonderzoek en trainingen om in 2023 jouw exportpromotie een stevige impuls te geven.

Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Er is tot eind 2023 32 miljoen euro vanuit de EU beschikbaar voor een breed pallet aan export promotie activiteiten. Dit gaat niet in de vorm van een subsidie, maar je kunt eenvoudig en kosteloos deelnemen aan de activiteiten die aangeboden worden binnen een exclusief digitaal platform. Op basis van jouw sector en voorkeur wordt dit aanbod in de komende maanden doorontwikkeld.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je via onderstaande button online aanmelden voor het EU-Handelsprogramma. Zorg dat je onderstaande documenten in PDF gereed hebt, je wordt namelijk gevraagd deze documenten te uploaden. Hiermee kan je aantonen dat je geraakt bent door Brexit, bijvoorbeeld door minimaal 1000 euro omzetverlies of als je te maken hebt met douaneformaliteiten of andere ‘belemmeringen’ waar dat eerst niet het geval was. Dit zal voor vrijwel alle bedrijven het geval zijn die zaken doen met het VK.

  • Aangifte omzetbelasting (2019/2020/2021)
  • Opgaaf intracommunautaire prestaties (2019/2020)
  • Bij handelsbelemmering: douaneaangifte (2021) en/of Britse (handels)certificaten
  • Bij omzetverlies: uitdraai omzet 2021 via accountant, boekhouder of boekhoudsysteem

Heb je deze documenten in PDF bij de hand? Dan kost het aanmelden je hooguit 5 minuten. RVO beoordeelt jouw aanmelding en de documenten voor de onderbouwing. Binnen 14 dagen krijg je te horen of je wordt toegelaten tot het EU-Handelsprogramma.

Meld je direct aan voor het EU-Handelsprogramma

Aanvullende compensatieregelingen voor gemaakte en te maken kosten

Na toelating wordt je tevens op de hoogte gehouden van een Brexit kostencompensatieregeling voor kosten die jouw bedrijf al heeft gemaakt of nog moet maken vanwege de Brexit, zoals opleidingen, ICT-aanpassingen en exportdocumentatie advies. Alhoewel er ruim 200 miljoen in deze regeling beschikbaar komt, geldt ‘first in, first serve’. Alle genoemde regelingen staan open voor klein en groot bedrijf met een Nederlandse KvK-inschrijving.

Vragen?

Voor vragen, suggesties of nadere informatie kan je contact opnemen met Wibo van Wier: E. vanwier@nom.nl, T. 06-83551820.

 

Wellicht ook interessant