Klantenreview met Jean Mekelenkamp, oprichter Lumbriculus over het Business Innovation Food Program

Bekijk de website van Lumbriculus
Jean Mekelenkamp, oprichter Lumbriculus

Lumbriculus, gevestigd in Oostwold kweekt aquatische wormen voor met name grote viskwekerijen. De Lumbriculus Variegatus is een zoetwaterworm, ook wel blackworm genoemd. De wormen kunnen zelf zwemmen en vermeerderen zich razendsnel door zichzelf te delen. Daarnaast bevatten ze de benodigde proteïne en vetten om vissen in de voortplantingsfase meer weerstand te geven. Voor het kweken van de wormen heeft Lumbriculus een gesloten en gecontroleerd systeem ontwikkeld.

Wat was de reden om mee te doen aan het Business Innovation Program Food (BIPF)?

Ik was gewoon nieuwsgierig en hoopte er iets van op te steken. Bovendien vond ik dat ik lang genoeg in mijn eentje op een eiland had gezeten. Ik wilde mijn verhaal graag delen met andere ondernemers die de voedseltransitie helpen vormgeven. Tijdens het BIPF leer je kritisch naar je bedrijf te kijken en te onderzoeken wie en waar je klanten nu écht zijn. Ik wist dat dat mijn bedrijf verder kon brengen.

Blackworms001 1

Wat heeft het programma je opgeleverd?

Door het BIPF heb ik een beter inzicht gekregen in de daadwerkelijke behoefte van potentiële klanten. Voorheen was ik te breed georiënteerd. Het BIPF heeft mij geleerd focus aan te brengen. Tijdens de klantinterviews kwam ik erachter dat grote viskwekers naarstig op zoek waren naar levend voer voor consumptievissen als zalm, tonijn en steur. Ik was daar wel van op de hoogte, maar wist niet dat het probleem zo groot was. Dat inzicht heeft mij geholpen om scherpe keuzes te maken.

Blackworms001 1

Hoe heb je de samenwerking met de NOM ervaren?

Die was heel prettig en constructief. Op een positieve manier word je uitgedaagd en gestimuleerd om voor jezelf het beste uit het BIPF te halen. De opdrachten moest je natuurlijk individueel uitvoeren. Toch had ik tijdens het hele programma het gevoel dat we het echt samen deden.

Blackworms001 1

Zou je het BIPF bij een ander aanbevelen en wat zou je dan willen zeggen?

Ik kan het absoluut aanraden. Vooral omdat ik genoeg voorbeelden ken van bedrijven in de agrifoodsector die alles een beetje doen en niks helemaal goed. Het BIPF helpt je helder te maken waar je kracht ligt en waar je de focus op moet leggen. Daar kan iedere ondernemer zijn voordeel mee doen.

Blackworms001 1

Lees het verhaal over Lumbriculus

Lees meer klantenervaringen

Lees wat andere klanten van onze dienstverlening vonden en hoe ze op de samenwerking met de NOM terugkijken.

Bekijk alle klantenreviews
Business Innovation Program Food

WeedaGo werkt aan robots die met behulp van kunstmatige intelligentie onkruid herkennen en plantspecifiek bestrijden. Niet onbelangrijk, want onkruiddruk vormt een ernstige economische bedreiging voor de landbouwsector. Lees meer

Weed A Go001 1 150×150 Gert Maneschijn en René Bultje Medeoprichters WeedaGo
Investor Readiness Program

Het investor readiness traject heeft ons echt heel erg geholpen. Je wordt tijdens het traject gedwongen om kritisch te kijken naar dingen die je het liefst voor je uitschuift. Dingen die nog ver weg lijken, of nog niet aan de orde zijn. Maar daarom is dit juist heel goed, omdat de beslissingen die je nu maakt, uiteindelijk de toekomst van je bedrijf bepalen. Lees meer

Eva van Leeuwen Eva van Leeuwen Founder Young Heroes