Anneke Van Hoorn

Medisch bioloog met ondernemersgeest

Als Business Developer voor de medische technologie ondersteun ik noordelijke MKB bedrijven en startups binnen deze sector in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld in hun zoektocht naar kennis, toegang tot markten, financiering of een geschikte locatie.

Mijn affiniteit met de zorg is groot. Ik ben opgegroeid in Hoogeveen als dochter van een KNO- arts en een huisarts. Na mijn studie medische biologie aan de RUG, heb ik als rayon manager gewerkt voor een grote farmaceut. Hierna ben ik gedurende een kleine 20 jaar mede eigenaar geweest van een bedrijf in innovatieve anti diefstal sloten. In deze periode heb ik ervaren dat ondernemen met ups en downs gaat en dat een beetje ondersteuning en het kunnen bespreken van knelpunten heel erg fijn kan zijn. Ook heb ik een aantal jaren ervaring in het geneesmiddelen onderzoek.

In mijn vrije tijd stap ik graag even op de mountainbike rondom Langelo. Hier woon ik sinds twee jaar samen met mijn vriend Hans. We gaan graag op reis om de natuur te bewonderen. Ook de natuur onder water vind ik prachtig. Sinds ik mijn Padi Advanced Open Water in 2018 in Egypte heb gehaald, duik ik iedere vakantie even naar de bodem van de zee. Na jaren fanatieke paardensport heb ik mijn paard verkocht, maar zit nog wel in de organisatie van de Paardencross in Norg.

In maart 2022 ben ik gestart als business developer bij de NOM en om de Medisch Technologische bedrijven te ondersteunen ga ik graag in gesprek met ondernemers. Hoe mooi is het om met innovatieve ideeën de kwaliteit van leven en de efficiëntie in de zorg in Noord-Nederland te verbeteren. De NOM helpt je graag om je bedrijf te doen groeien en ontwikkelen.

Betrokken bij