NewAge Industries

NewAge® Europe B.V. naar Coevorden

Het Amerikaanse bedrijf NewAge Industries Inc. zal haar eerste Europese locatie voor de productie van hoogwaardige slangen en buizen op bedrijventerrein De Hare in Coevorden vestigen. Het nieuwe bedrijf opereert onder de naam NewAge Europe B.V en zal op termijn aan zo’n 65 medewerkers werk bieden.

NewAge Industries Inc. is een internationale organisatie die hoogwaardige vloeistoftransfersystemen vervaardigt voor onder meer de biofarmaceutische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf heeft wereldwijde afzetmarkten en is een zelfstandige organisatie. Het hoofdkantoor staat in Southampton, Pennsylvania (VS), iets ten noorden van de stad Philadelphia en op minder dan twee uur rijden van New York City en Washington, D.C. Het productieproces betreft het extruderen van siliconen, waarbij met platina uitgeharde siliconen van hoge zuiverheid worden omgezet in flexibele slangen en slangen met verschillende diameters. Vanuit de vestiging in Coevorden zullen de producten naar klanten, voornamelijk binnen Europa en Azië, worden gedistribueerd.

Locatiekeuze

De heer Ken Baker, CEO van het moederbedrijf in de Verenigde Staten: “Wij zien Coevorden als een strategische basis voor onze Europese activiteiten, waarbij het Amerikaanse moederbedrijf vooral gecharmeerd is van de daadkrachtige wijze en de korte lijnen waarin op een omgeving die het personeel een perfecte thuis-werkbalans biedt.” NewAge Industries werd bij dit investeringsproject ondersteund door de Provincie Drenthe, de gemeente Coevorden, N.V. NOM, Netherlands Foreign Investment Agency en Buck Consultants International.

Regionale impact

De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden zijn verheugd over het besluit van het Amerikaanse bedrijf om zich in Coevorden te vestigen. Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe: “Dit bedrijf heeft tientallen locaties in Nederland onderzocht. We zijn er erg trots op dat dit internationale bedrijf Drenthe heeft uitgekozen om op hoogwaardig niveau producten te maken voor de biofarmaceutische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Dit versterkt het economisch profiel van onze provincie in het algemeen en de gezondheidseconomie in het bijzonder.”

Wethouder Steven Stegen van de gemeente Coevorden: “Ik vind het heel mooi om te zien dat wij als Coevorden een goede vestigingsplaats voor dit soort bedrijven zijn. Het onderstreept de waarde van de profilering van de Dutch Tech Zone als regio voor de maakindustrie, ook voor internationaal opererende bedrijven. Dit is echt een aanwinst voor Coevorden op economisch vlak maar ook voor de werkgelegenheid.”

Projectmanager Wubbo Everts van de NOM was vanaf het begin betrokken bij het locatiekeuzeproces. Hij roemt vooral het sociale karakter van het bedrijf: “NewAge Industries is sinds 2006 in handen van de medewerkers. CEO Ken Baker heeft in de afgelopen 15 jaar zijn aandelen overgedragen om het voortbestaan van het bedrijf te waarborgen. Ook is het bedrijf B Corp gecertificeerd – dit keurmerk geeft aan dat sociaal én duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat. Juist deze combinatie wordt ’the best of both worlds’ genoemd, omdat dit de duurzaamheid van bedrijven versterkt.”