Wubbo Everts 2021 01

Een merkwaardige combi?

De oplettende kijker heeft de componenten inmiddels gespot: een bidon met een voetballogo én een opvallende zonnebril. Op het oog wellicht bijzonder, maar zoals zo vaak laat dit zich gemakkelijk verklaren. Te beginnen met de zonnebril: niet zomaar een bril, maar een exemplaar met TopDutch-opdruk. TopDutch, je weet wel, het Noord-Nederlandse charmeoffensief om Tesla te bewegen om de grootschalige batterijenfabriek in deze regio te bouwen. Inmiddels is het model van guerrilla marketing wat meer losgelaten en zal TopDutch structureel in de acquisitieaanpak van de NOM worden ingebed. Digitalisering en vergroening staan centraal in de TopDutch-campagne. You ain’t seen nothing yet…

Geboren Groninger uit het prachtige zuidoosten van de provincie, maar qua beleving een echte NOMmer, die de ontwikkeling van dit noordelijke  landsdeel een zeer warm hart toedraagt en daar ook actief aan bij wil dragen. Werkzaam binnen de afdeling Foreign Direct Investment en in die hoedanigheid heb ik in de afgelopen jaren inmiddels aardig wat contacten op deze planeet opgebouwd met als doel meer bedrijven naar de TopDutch-regio te halen en daardoor meer werkgelegenheid te creëren. Focus op IT en specifiek op datacenters, maar ook aandacht voor industriële participatie en zeker geïnteresseerd in andere sectoren. Inmiddels aardig overtuigd van de kracht van social media, ook in de verbinding met direct buitenlandse investeringen.

En hoe zit het dan met die bidon en dat logo? Simpel: ooit ben ik besmet geraakt met het Feyenoord-virus, de enige échte volksclub van Nederland. Mijn eigen amateurvoetbalperiode is inmiddels beëindigd, maar als clubscheidsrechter fluit ik af en toe enkele wedstrijden bij de jeugd. Daarnaast ben ik bestuurslid bij het grootste meerdaagse strandvolleybalevenement van Nederland. Om zelf nog enigszins sportief te blijven ben ik voorzichtig begonnen met wielrennen. Met de nadruk op ‘voorzichtig’.

Heb je vragen op digitaal gebied, wil je meer weten over de mogelijkheden om je bedrijf in de TopDutch-regio te vestigen of uit te breiden of wil je gewoon ’s praten over voetbal of de fietssport? Je kunt mij bereiken via everts@nom.nl of 06-21518497.

Betrokken bij