Wytze Rijke 2021 02

Wytze Rijke

Managing Director TCNN (gedetacheerd)

Niet geboren, wel opgegroeid in Noord-Nederland. En het bevalt me prima! Met het gezin woonachtig in Groningen en al heel wat jaartjes aan de NOM verbonden.

Al voordat ik bij de NOM ben gaan werken was ik altijd al met innovatie in het MKB bezig. En: altijd handig zo’n technische achtergrond want ik wil toch begrijpen waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Dat interesseert me: waar liggen innovatieve uitdagingen, wat is technisch realiseerbaar en waar zit de markt om te springen zodat het MKB er de komende jaren ook nog een paar centen aan kan verdienen! Hoe concreter hoe beter!

Sinds een aantal jaar ben ik vanuit de NOM gedetacheerd bij TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN). Bij TCNN gaan we nog iets verder in het faciliteren van het MKB bij het realiseren van nieuwe innovatieve producten. Niet dat we op de stoel van de ondernemer gaan zitten maar een beetje extra trekken en duwen in het gehele proces van projectmanagement om zo het MKB te ontzorgen en tot concrete resultaten te komen zien we als onze missie.

Naast familie en werk heb ik ook nog een paar hobby’s: ik zeil en klim graag. Zeilen toch voornamelijk in Europa, hoewel de Stille Oceaan me ook zeer goed bevallen is. En klimmen op bergen over de hele wereld. Het moeten wel bergen zijn die je met goed fatsoen nog een beetje kan af skiën. Het zijn misschien geen alledaagse hobby’s maar de ongebaande paden, op zoek naar nieuwe dingen, hier en daar flink doordouwen ondanks tegenslagen zijn zaken die ook in de dagelijkse werkzaamheden regelmatig voorkomen. En bij twijfel: gewoon doen!