Stephanie De Noord 2021 01

Zuid-Afrika

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika, waar ik een prachtige jeugd heb gehad. Misschien doordat mijn ouders zelf geëmigreerd zijn (beide zijn Brits) ontstond er heel vroeg bij mij de wens om meer van de wereld te zien. Zodoende ben ik op mijn negentiende als au-pair naar Nederland gekomen, met de bedoeling dat ik daarna naar Australia zou gaan. Maar het leven loopt soms anders dan verwacht. Ik ben namelijk mijn man in een lokale kroeg tegengekomen en heb uiteindelijk de keuze gemaakt om in Nederland te blijven. Een keuze waarvan ik nooit spijt heb gehad, ondanks het gemis van mijn familie en het verschil in weer! Inmiddels woon ik sinds 1992 in Nederland en heb samen met mijn man twee dochters (2003 en 2005).

Hobbies

Ik houd nog steeds veel van reizen; gezellige familievakanties in Europa, wandelvakanties, rondreizen, maar ook verre reizen. Doordat ik familie in Zuid-Afrika, Maleisië en Engeland heb, heb ik ook genoeg vakantieadressen 🙂 Ik kook en lees graag, ben ook een echte dierenliefhebber en geniet ervan om lange wandelingen met onze hond (een Dalmatier) te maken. Mindfulness en de verbinding tussen ‘mind en body’ vind ik fascinerend en ik probeer zoveel mogelijk hierover te leren.

Paarden

Mijn jongste dochter is gek op paarden en zijn we uiteindelijk (na een lange campagne van haar kant) overstag gegaan en hebben een pony en later een paard voor haar gekocht. Dit is een grote uitdaging geweest, gezien ik geen achtergrond in paarden heb. Ik moest heel veel moest leren, mijn E-rijbewijs halen en met een paardentrailer leren rijden.  Maar heel bijzonder de band die je met een paard kunt opbouwen en de voldoening die het zorgen van een dier je geeft.

Werken bij de NOM

Ik werk inmiddels best wel wat jaren bij de NOM, de NOM is een hele prettige werkgever en heeft mij steeds de kans geboden om door te groeien. Ook heb ik veel afwisseling in mijn werk en ik vind het leuk om aan de ontwikkeling van Noord-Nederland bij te dragen. Op dit moment ben ik webredacteur en ben verantwoordelijk voor de NOM website en social media kanalen en ook voor een aantal projectenwebsites. Ik vind het communicatievak fascinerend, vooral hoe kleine nuances het verschil kunnen maken in hoe iets overkomt. Communicatie is een vak volop in beweging en zijn er steeds nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Dit geeft energie want er is nog veel te leren en ontdekken!