Simon Kloppenburg

Niet kletsen, maar poetsen

Ik ben geboren in Den Haag maar getogen in het noorden van Nederland. Lagere schooltijd in Steenwijk, middelbare schooltijd in Heerenveen.
Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de HTS in Zwolle en ik ben na mijn afstudeerproject in India in 1996 aan het werk gegaan bij KPN Netwerk Bouw Noord Oost.
Via Siemens Mobiele Netwerken heb ik mijn ambitie waar kunnen maken om uitgezonden te worden naar de Caribbean, waar ik 20 jaar gewoond, gewerkt en geleefd heb. Op Curaçao heb ik mogen werken aan het Airport City Master Plan en ben ik de laatste 3 jaar als zelfstandig ondernemer bezig geweest met kwaliteit, milieu en veiligheid gerelateerde projecten.

In Juni 2022 ben ik teruggekeerd naar Nederland, naar Heerenveen, het geboortedorp van mijn vrouw. Na een korte intensieve werkervaring in de bouwsector ben ik dankbaar en enthousiast een nieuwe uitdaging te hebben gevonden bij de NOM. Een werkgever waar ik mij direct thuis voel. Een bedrijf met een maatschappelijke relevante doelstelling. Een team met enthousiaste professionals met het hart op de goede plek. Waar kennis, ervaring en middelen ingezet worden om een positieve bijdrage te leveren aan de sociaal economische ontwikkeling van de regio waar wij deel van uitmaken.

Als Campagneleider TopDutch zal ik mij inzetten om de noordelijke provinciën Friesland, Groningen en Drenthe onder de brandnaam TopDutch op de kaart te zetten. Vol trots laten zien wat de TopDutch regio de afgelopen jaren heeft gepresteerd en te bieden heeft op het gebied van innovatie, technologie en verduurzaming. Dat de regio een belangrijke speler is in de transitie van de oude naar de nieuwe economie en bedrijfsvoering op het gebied van energie, voedsel en duurzaamheid en nog zo veel meer vooruitstrevende zaken. En de internationale markt uitnodigen hier een bijdrage aan te leveren door te investeren, samen te werken of kennis te delen. Want dat is goed voor de regio.

TopDutch is een brand om trots op te zijn. Het vertegenwoordigt de mentaliteit van het Noorden. Niet kletsen maar poetsen. Maar wel op niveau. Hoogwaardig, smart, innovatief en zinvol. Daar wil ik bij horen. Daar ga ik me voor inzetten.