Reinder de Jong

Reinder de Jong

Projectmanager Internationaliseren

Geboren en getogen in de mooie provincie Fryslân

Ik ben Reinder de Jong, geboren en getogen in de mooie provincie Fryslân. Na de nodige omzwervingen tegenwoordig woonachtig in de provincie Groningen. Na mijn opleiding in milieutechniek ben ik werkzaam geweest in de vergunningverlening voor bedrijven en in die hoedanigheid veel overleg gevoerd met ondernemers en hun plannen. De overstap naar economische zaken en de ontwikkelingen van bedrijventerreinen was dan op een gegeven moment ook een natuurlijke stap.

Na een aantal jaren dit met plezier te hebben gedaan volgde in december 2008 de overstap naar de NOM. Binnen de NOM richt ik mij op het aantrekken van nieuwe bedrijven naar Noord-Nederland en daarvoor bieden wij de bedrijven ondersteuning in raad en daad met behulp van een uitgebreid netwerk en kennis van de regio. Ook is er bijzondere aandacht voor bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld de agri/dairy/food sector en watertechnologie , een cluster van onderzoek, faciliteiten en mkb bedrijven dat sterk is vertegenwoordig in Fryslân.

Het leuke aan het werken bij de NOM vind ik dat door het volgen van aanvullende opleidingen de kennis van bepaalde sectoren actueel kan worden gehouden en daardoor de dienstverlening aan bedrijven nog beter kan worden ingevuld. Het kunnen helpen/ondersteunen van verschillende bedrijven, in heel verschillende sectoren, maakt het werken bij de NOM erg leuk!