Martijn Derks

Martijn Derks

Financieel juridisch medewerker

Leuk dat ik je aandacht getrokken heb!

Sinds de zomer van 2023 maak ik onderdeel uit van Fonds Support Noord, een afdeling die zich hoofdzakelijk richt op investeringsfondsen voor het Noorden. Hier ben ik met name toegewezen aan het Groninger GROEIfonds en de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM).

Zodra de investeringsdeals met de ondernemers beklonken zijn en de onderneming komt in één van onze fondsen terecht komt FSN aan bod. Door het opstellen van contracten proberen we de afgeronde deals zo snel mogelijk tot uitvoering te brengen en de ondernemer van zijn of haar groeigeld te voorzien. We verzorgen daarnaast (een deel van) het portefeuillebeheer evenals de rapportages & het control gedeelte.

Werken voor de NOM staat parallel aan werken voor regionale ondernemers dan wel onze regionale economie, met andere woorden een mooie plek om wat voor de maatschappij te kunnen betekenen. Stiekem passeren bij de NOM toch de interessantste startups uit de regio de revue, dit in combinatie met de dynamische omgeving en de fijne collega’s bezorgen mij een hoop energie.

Van oorsprong kom ik uut Drenthe maar intussen woon ik alweer een tijdje in Grunn. Alhoewel ik niet met een accent spreek of mezelf als een provinciaal zou willen bestempelen voel ik mij daarentegen zeker een trotse Noorderling. Volgens Google woon ik in de meest gefotografeerde straat van de stad alwaar ik met erg veel plezier woon.

In mijn vrije tijd verken ik het geografische landschap van de NOM graag per motor of vaar ik in de zomer met vrienden door de grachten. Buiten de noordelijke kaders om kan ik erg enthousiast worden van Italië of Vietnam, al dan niet het culinaire erfgoed daarvan.. nom nom nom.. Daar zou ik nog wel een pagina vol over kunnen schrijven, maar laten we het voor nu eerst maar zakelijk houden.