Maaike

Maaike van Heeren

Programmamanager Chemport Europe

Versterking en vergroening van de chemische industrie in het Noorden, ter bevordering van duurzaamheid en werkgelegenheid. Dat is in een notendop waar het ecosysteem van Chemport Europe voor staat. Het is een samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden, en ook de NOM is er onderdeel van.

Sinds oktober 2020 ben ik communicatie adviseur voor Chemport. En dat past mij als een jas. Opgeleid tot scheikundig ingenieur in Delft, nam mijn carrière al snel wending richting marketing en communicatie. Bedrijven als Procter&Gamble en Douwe Egberts brachten mijn marketing kennis op een hoger niveau. Maar de passie voor techniek is gebleven, vooral als het om duurzaamheid gaat. Daarom ben ik blij dat ik me in mag zetten om Chemport en de initiatieven in dit ecosysteem goed op de kaart te zetten.

In mijn vrije tijd ben ik meestal in of op het water te vinden. Ik woon met mijn gezin in Friesland, waar het heerlijk zeilen, suppen, surfen en zwemmen is. Verder zet ik me in voor onze dorpstuin om het dorp van biologische groente te voorzien, en ben ik betrokken bij het initiatief om in de toekomst ons dorp aan te sluiten op een warmtenet met behulp van aquathermie uit het Heegermeer.