Per 1 januari aanstaande zal Sander Oosterhof, MT-lid en verantwoordelijk voor internationaliseren en ontwikkelen, de NOM verlaten. Sander is in 2007 in dienst gekomen bij de NOM, in eerste instantie als Investment Manager en vanaf eind 2009 in zijn huidige functie.

In deze rol heeft hij met zijn team voor Noord-Nederland mooie resultaten behaald. (Buitenlandse) bedrijven die zich in deze periode in Noord-Nederland hebben gevestigd of tot uitbreiding hebben besloten hebben bijna 3.500 nieuwe banen gecreëerd en voor ruim €2,5 miljard aan investeringen gedaan. Ook zijn er op het gebied van innovatie mooie ecosystemen gebouwd rondom watertechnologie, (vergroening van de) chemie, smart industry en agrifood. Dina Boonstra: “We willen Sander hartelijk danken voor zijn bijdrage. Wij respecteren dat hij na 15 jaar de keuze heeft gemaakt om buiten de NOM andere dingen te gaan doen en wensen hem daarbij veel succes”.

Sander Oosterhof: “Ik heb 15 jaar met veel plezier bij de NOM gewerkt en in die tijd hebben we, naast de heel concrete resultaten, veel bereikt. Bijvoorbeeld in de landelijke samenwerking op het gebied van acquisitie en recent ook innovatie en ook in de manier waarop we binnen de NOM samenwerken en daarmee successen behalen. Er is veel jong talent binnen de NOM en ik vind dat het hun beurt is om, op het fundament dat er nu staat, verder te bouwen. Voor mij is het tijd om alles, dat ik geleerd en toegepast heb, op een andere manier in te zetten.”

Bijschrift bij foto: links Sander Oosterhof, rechts André Harmens