Make your factory a smart factory
  • HTSM
  • Innoveren

Make your factory a smart factory – Zet de eerste stap met het assessment

Slimme producten in slimme fabrieken. Dat wordt de succesformule voor de maakindustrie, overal in de wereld. Maar wat is dat eigenlijk; slim? De ondernemers van het noordelijke consortium Region of Smart Factories hebben het antwoord verpakt in een handig online assessment. Dat is ook slim, vinden zij.

Een assessment is eigenlijk een meetlat. Je kan er mee vaststellen hoe ‘slim’ je eigen bedrijf is en welke stappen je kunt zetten om een echte Smart Factory te worden. Maar pas op! Grote kans dat je niet in de bovenste regionen eindigt. Maar dat geldt voor veruit de meeste bedrijven. We zitten niet voor niks midden in de 4e industriële revolutie. Er is werk aan de winkel. Het Smart Factory assessment helpt je om de eerste stappen te zetten.

HOE WERKT HET SMART FACTORY ASSESSMENT?

  • Ga naar: https://rosf.nl/assessment/
  • Kies je taal
  • Vul het assessment in (Waar sta je nu? Wat is je ambitie?)
  • Geef per competentie aan hoe belangrijk deze is voor het succes van je bedrijf

Daarna krijg je de resultaten te zien, gerangschikt naar prioriteit.

Make your factory a smart factory

Hou je meer van gamen? Er is ook een game-variant. Deze vind je hier.

De beste versie van jezelf

Het Smart Factory assessment is een hulpmiddel om op hoofdlijnen een Industrie 4.0-strategie vast te stellen. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Heb je het assessment ingevuld en wil je meer?

De technologie-aanbieders uit de RoSF-groep, allemaal noordelijke mkb-bedrijven, zijn zich aan het specialiseren om productiebedrijven (uit de maakindustrie en de procesindustrie) om te bouwen tot smart factories.

Via de website (of Hans Praat zie contactgegevens onderaan deze pagina) kun je contact met ze opnemen.

Credits

Ere wie ere toekomt. Het Assessment is opgesteld door fanatieke ondernemers uit de RoSF-groep. ‘Van bedrijven, voor bedrijven.’

Zij hebben er menig avond aan besteed. De harde werkers zijn Anno Cazemier (van Bureau Langhout en Cazemier), Jan Post (Philips), Kjeld van der Schaaf (KxA), Wilbert van der Eijnde (projectteam RoSF), Joost Schut (KE-Works), Jelle Jansma (Elfskot), Theodoor de Jonge (Centraal-staal) en Lars de Groot (Demcon). De coördinatie is in handen van NOMmer Hans Praat.

Lees meer over de Region of Smart Factories