Bij FlexHydro is ondernemen op tijd je kansen pakken
  • Investeren

FlexHydro speelt in op veranderende klantvraag

FlexHydro begint 2018 met een stevige basis: “We zijn weer klaar voor de toekomst”, stelt eigenaar Romke Groeneveld. Vorig jaar opende het bedrijf in Winschoten een extra productiehal met nieuwe machines en sterke kranen. “We kunnen nu veel grotere cilinders produceren en spelen daarmee tijdig in op een verschuiving in de markt.”

FlexHydro maakt hydraulische en mechanische systemen die overal ter wereld worden gebruikt in de offshore, scheepsbouw, chemische industrie, mobiele branche, sluis- en bruggenbouw en de voedingsindustrie. “We zien dat onze klanten de kleinere cilinders steeds vaker uit landen als China, India of het Oostblok halen”, zegt Groeneveld. “De grote cilinders zijn een ander verhaal. Daar tellen de prijs en vooral de kwaliteit veel zwaarder, maar ook de levertijden en flexibiliteit. Precies waar wij ons mee onderscheiden en dat kunnen we blijven doen door de recente uitbreiding.”

Er kan veel meer

Het vloeroppervlak van de productiehal is uitgebreid van 1500 naar 2250 vierkante meter. Zo creëerde Groeneveld ruimte voor nieuwe machines, sterkere hijskranen én een betere logistiek. “Vóór de uitbreiding was het hier overvol. Dat leek rommelig en was minder praktisch. Nu draagt de inrichting bij aan een goede logistiek tijdens de productie.

 

Iedereen is enthousiast, ook de klanten die regelmatig bij ons over de vloer komen. Er kan veel meer. Tilden onze kranen voorheen tot maximaal 1000 kilo, nu kunnen we tot maar liefst 10.000 kilo hijsen! Dat mag ook wel, we produceren nu cilinders tot en met zes meter lengte en één meter doorsnee.”

NOM zei: gáán!

FlexHydro speelt in op veranderende klantvraagGroeneveld is blij dat hij bij de overname van FlexHydro meteen heeft geïnvesteerd in uitbreiding. “De bank was voorzichtig, maar de NOM zei: gáán! Achteraf blijkt dat we net op tijd waren, anders hadden we de slag om de toenemende vraag naar grotere cilinders gemist. Ik weet nog dat de eerste klant die de nieuwe productiehal zag meteen een order plaatste; zij hoefden nu immers voor grote cilinders niet uit te wijken naar een andere producent. Vooral onze klanten in de scheepvaart, offshore en machinebouw hebben behoefte aan grotere en zwaardere cilinders. Bovendien trekken we ook nieuwe afnemers aan. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst en zien zelfs al een lichte stijging in de productie.”