Vipio bijzondere overnachtingen boomhut
  • IT
  • Investeren

Boekingsite Vipio haalt investering van 4 miljoen euro op

Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij NOM steekt 4 miljoen in het snelgroeiende online boekingsplatform Vipio uit Assen. In tegenstelling tot boekingsites als Airbnb en Booking.com selecteert Vipio alleen bijzondere accommodaties. Dit onder het motto “Het leven is te kort voor saaie overnachtingen”. Zo vind je er bijvoorbeeld boomhutten, kastelen, strandhuisjes, pipowagens en molens door heel Europa. Het selectieteam van Vipio vindt circa 5% van het aanbod aan accommodaties bijzonder genoeg voor het platform.

Sinds de lancering in 2020 gingen al meer dan 100.000 mensen via Vipio op reis. Met het opgehaalde kapitaal wil Vipio haar platform verder verbeteren en versneld internationaal groeien. Vipio is daarom op zoek naar veel nieuwe medewerkers, vooral software developers, online marketeers en sales medewerkers.

Een van de oprichters van Vipio is René Schoenmakers, medeoprichter en lange tijd CEO van het bekende veilingplatform Catawiki. De NOM was in 2010 ook een vroege investeerder in Catawiki. Bij de verkoop in 2020 resulteerde dit in het hoogste rendement dat de NOM ooit op een investering maakte. In 2001 investeerde de NOM ook al in de bedrijven The Missing Link en Wisdom van Schoenmakers die in 2006 aan Ordina werden verkocht.

Schoenmakers: “Na Catawiki wilde ik graag weer met iets nieuws aan de slag. De leukste fase van een bedrijf is de beginfase, waar alles nog alle kanten op kan. Dat blijft trekken. Ik was toevallig met mijn zoon op zoek naar een echt bijzondere accommodatie voor een weekendje samen weg. Uiteindelijk vond ik met veel moeite iets op een website van een camping en bedacht dat een gespecialiseerd platform me hier had kunnen helpen. Zo werd Vipio geboren. Het concept lijkt onbewust ook wel op Catawiki: selectie van bijzondere overnachtingen versus selectie van bijzondere objecten. Vanwege de altijd prettige samenwerking met de NOM, en de succesvolle resultaten, hebben we weer voor hen gekozen als investeerder.”

“Als je op andere platformen iets bijzonders zoekt, ben je vaak uren bezig om je door het standaard aanbod te worstelen. Je ziet door de bomen het bos niet meer want wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen vakantie accommodaties. Hopeloos veel. Onze missie is om daaruit de echt bijzondere te selecteren. We hebben bijvoorbeeld net het voormalige vakantiehuis van Freddie Mercury toegevoegd. Wie wil daar nou niet slapen? Ons selectieteam benadert zelf dit soort bijzondere plekken. Daarnaast ontvangen we ook veel spontane aanmeldingen van B&B’s, campings en boutique hotels, waarvan we helaas een groot deel moeten afwijzen omdat ze niet bijzonder genoeg zijn. De prijzen variëren van 50 euro tot 10.000 euro per nacht en zijn dus geschikt voor ieder budget.”, aldus Mark Borgman, medeoprichter en CMO van Vipio.

De NOM is blij met de investering in Vipio. Manager Investeren Marco de Jong: “We investeren uiteraard in Vipio omdat René en zijn team een goed trackrecord hebben maar vooral ook omdat we zien dat Vipio inspeelt op een sterk groeiend segment van reizigers die iets bijzonders willen en daarbij geholpen willen worden.“