Terug naar Financieringsproces Bekijk het financieringsproces

Financieringsproces voor bedragen tussen de €50.000,- en €200.000,-

In zes stappen op weg naar een financiering tussen de €50.000,- en €200.000,- (via een achtergestelde lening).

 • Kennismaking

  Binnen 5 dagen

  Het eerste contact is vaak telefonisch. In dit gesprek proberen we vast te stellen of jouw financieringsvraag bij de NOM past. Blijkt dit het geval te zijn, dan maken we snel een afspraak. We horen dan graag meer over je plannen en vertellen je wat we voor je kunnen betekenen. En wat we van jou verwachten in een financieringstraject. Je hoeft nog niet een compleet uitgewerkt plan te hebben.

 • Gespreks- en onderzoeksfase

  4-5 weken

  We vragen informatie op en deze informatie zal aanleiding zijn voor aanvullende vragen. We nemen meerdere keren contact met elkaar op en hebben meerdere afspraken. Verder bespreken we de condities waaronder we willen financieren zodat jij straks niet voor verrassingen komt te staan. Vervolgens doen we ons eigen onderzoek om de haalbaarheid van je plannen te toetsen. Omdat de NOM in handen is van de overheid zullen wij bij de beoordeling naast een gezond rendement ook andere zaken meewegen, zoals innovatie en werkgelegenheid. We hebben meerdere keren contact in dit proces. Je zal dit mogelijk wel eens irritant vinden en je afvragen of er uberhaupt nog meer vragen gesteld kunnen worden. Realiseer je hierbij dat het geld waarmee wij investeren geld is dat beschikbaar is gesteld door de overheid, en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.

 • Goedkeuring

  1 week

  Voor de goedkeuring van jouw aanvraag worden bij de NOM een aantal stappen genomen. Het Management Team moet goedkeuring geven op het investeringsvoorstel.

 • De contractfase

  1 week

  Alle afspraken leggen we vast in een contract. Dit kan een lastige fase zijn omdat het om juridische documenten gaat. En die staan soms vol met ‘moeilijk taalgebruik’. Terwijl we tegelijkertijd allebei goed willen vastleggen hoe we met allerlei mogelijke toekomstige situaties zullen omgaan. En we elkaar, ondanks de juridische terminologie, nog steeds goed begrijpen.

 • De closing

  1 week

  We zijn er uit! De documenten worden getekend en de gelden worden gestort. Uiteraard staan we hier gezamenlijk bij stil. Gemiddeld zijn er nu zo’n 6 a 8 weken verstreken sinds het eerste contact. Let wel, dit is ook erg afhankelijk van de snelheid waarmee jij onze vragen kunt beantwoorden en stukken kunt overleggen.

 • Het beheer & aflossing van de lening

  Vanaf nu krijg je een andere contactpersoon binnen de NOM. We spreken elkaar regelmatig over hoe het gaat. We ontvangen tussentijdse cijfers van jou. Ook horen we graag of we kunnen meedenken over bepaalde strategische of organisatorische uitdagingen die je tegenkomt. Tijdens het beheer staan voor ons altijd twee dingen voorop: het belang van jouw bedrijf en het belang van de NOM.
  We zijn een aantal jaren verder en je bedrijf heeft een mooie groei laten zien. Op een bepaald moment is de lening afgelost en nemen we weer afscheid van elkaar. Dat is wat ons betreft geen ‘ uit het oog, uit het hart’. We blijven je graag volgen.