Welkom betrokkenen bij de NOM

Skyline drie noordelijke hoofdsteden

De NOM in de notendop

  • De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) is één van de negen regionale investerings- en ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland. NOM richt zich op het versterken van de economie in Noord-Nederland. Wij investeren in bedrijven (Investeren) en ondersteunen ondernemers bij hun groeiplannen. De NOM biedt verschillende programma’s voor ondernemers (Innoveren) heeft een breed netwerk en promoot Noord-Nederland als vestigingslocatie (Internationaliseren) via het label TopDutch.
  • De NOM is opgericht in 1974 om de economische achterstand in Noord-Nederland aan te pakken, maar concentreert zich nu op verdere economische groei in de regio. Ze ondersteunen innovatieve ondernemers in alle fasen van ondernemerschap, van ideefase tot doorstart.
  • De NOM werkt samen met aandeelhouders zoals het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Onze missie is om ondernemingen te laten groeien en daarmee de economie van de regio te versterken. Meer weten over de NOM

 

 

  • De focus van de NOM ligt op het bevorderen van een duurzame, gezondere en slimmere economie in Noord-Nederland, en we werken aan diverse sectoren zoals chemie, energie, AgriFood, LS&H, HTSM, ICT en Watertech.
  • De NOM meet haar impact aan de hand van maatschappelijke en economische waarde voor de regio. Dit omvat investeringen in startups en scale-ups, de ontwikkeling van ecosystemen en het aantrekken van (buitenlandse) bedrijven. De impact wordt uitgedrukt in vier gebieden die gekoppeld zijn aan Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN.