Klantenreview met Lex Rademaker, Chief Flower Officer Longbloom over NOM Investeren

Bekijk de website van Longbloom
Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Longbloom heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld om bloemen op een efficiëntere en schonere manier te preserveren. Dankzij dit proces blijven verse bloemen minimaal enkele maanden tot wel enkele jaren van goede kwaliteit.

Goedemiddag Lex, kun je Longbloom en jezelf introduceren?

Longbloom heeft een innovatief en gepatenteerd procedé ontwikkeld om verse bloemen op een schone en efficiënte manier te preserveren. Bloemen als rozen, orchideeën en pioenrozen worden zodanig geprepareerd dat ze zes maanden of langer houdbaar blijven. Het idee is ontstaan nadat ik in 2010 in contact kwam met een stel bloemenhandelaren dat, vooral in Azië, met succes gepreserveerde rozen verkocht. Ik was meteen gegrepen door de commerciële mogelijkheden. Nog datzelfde jaar heb ik samen met investeerders Longbloom opgericht.

Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Met welke vraag kwam je bij de NOM?

Samen met InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zuid-Holland, had de NOM ons al eens een financiering verstrekt. Het geld was destijds bedoeld voor de aanschaf van een kostbare machine om bloemen te drogen en te impregneren. In 2020 sleepten we het gerenommeerde Italiaans modebedrijf Gucci als klant binnen. Vanaf dat moment moest de productie nog voorspelbaarder verlopen dan voorheen. Om genoemde machine daarvoor gereed te maken hebben we van de NOM een vervolgfinanciering ontvangen.

Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Wat heeft onze dienstverlening jou opgeleverd?

De NOM heeft aanzienlijk meer gedaan dan alleen het verstrekken van kapitaal. Ook hebben ze ons op belangrijke momenten uitstekend begeleid en geadviseerd. Bijvoorbeeld toen we overwogen om uit onze toenmalige vestigingsplaats Bleiswijk te vertrekken. In nauw overleg met de NOM hebben we geconcludeerd dat een verhuizing naar het Noorden de beste optie was om Longbloom verder te brengen. Inmiddels zijn we gevestigd in Wolvega.

Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Hoe heb jij de samenwerking met de NOM ervaren?

Zeer toegankelijk en professioneel. De focus ligt nadrukkelijk op de lange termijn. Dat maakt de NOM tot een betrouwbare en prettige samenwerkingspartner. Zelfs de Nommers van het eerste uur zijn op de achtergrond nog steeds bij Longbloom betrokken.

Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Zou je onze diensten bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Zeker weten! Als je in het Noorden actief bent of van plan bent dat te gaan doen, dan is het één van deuren waar je absoluut op moet kloppen. De NOM kent de regio als geen ander en introduceert je graag in hun grote netwerk.

Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom