Business Innovation Program Food

Business Innovation Progran Food

Neem deel aan het Business Innovation Program Food

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Neem dan deel aan de introductieworkshop van het Business Innnovation Program Food (BIPF). Hier maak je laagdrempelig kennis met het volledige programma en is er alle ruimte om vragen te stellen. Op deze manier weet je zeker of het programma goed bij je past.

Het BIPF ondersteunt startups èn bestaande MKB-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.

Wat ontvang je tijdens het programma?

  • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.
  • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
  • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
  • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).
  • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.

Wat levert het jou op?

  • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel.
  • Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase.
  • Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.
  • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector.
  • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie

Dit is wat eerdere deelnemers zeggen over het Business Innovation Program Food

“Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt.”
Jacqueline van Eerd, Duurzame oesterzwammen kwekerij Zuiderzwam

“Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer kijkt naar je eigen bedrijf, leer je ook veel van anderen.”
Rachel Hanssen, Data science specialist COMPUTD

“Dankzij het programma, de kritische kijk en de sterke focus op het onderbouwen van alle beslissingen heb ik een duidelijke richting voor waar het heen moet met mijn bedrijf gekregen.”
Ben Pieterse, oprichter en eigenaar vertical farming startup Glowfarms

“Het programma kwam voor ons precies op het juiste moment. Het heeft ons gedwongen om onze bestaande ideeën te verifiëren in de markt, zodat we sneller en met minder risico ons doel gaan bereiken.”
Sebastiaan Hetterschijt, oprichter en eigenaar van Bakkersgrondstof

Meer informatie of direct inschrijven?

Bezoek de info- en aanmeldpagina van het BIPF via deze link.

Samenwerkingspartners

Het BIPF is een initiatief van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen verenigt in ROM Nederland. Partners binnen dit programma zijn de ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL en de Rabobank.

Direct contact met jouw lokale business developer?

Joep de Vries op T. +31 6 253 926 71 E. jdevries@nom.nl

Steven de Groot op T. +31 615 822 771 E.  degroot@nom.nl