Webinar geeft inkijkje in belang investeerders
  • Groeien met je bedrijf
  • Investeren

Starten en groeien met een converteerbare lening

Ytsen Van Der Meer 2021 03 Ytsen van der Meer

Als startup kun je vaak wel een financieel duwtje in de goede richting gebruiken. Je gaat op zoek naar een passende lening, maar welke lening past er nou het beste bij jouw situatie en groeiambitie?

Wie weet is een converteerbare lening precies wat jij zoekt. In dit webinar legt investment manager Ytsen van der Meer precies uit hoe een converteerbare lening jou helpt starten of groeien!

Wat is een converteerbare lening?

Een converteerbare lening is in de basis net als iedere andere lening: je hebt geld nodig om te groeien of om te investeren in jouw bedrijf en je gaat een overeenkomst aan met een financierder. Wat maakt een converteerbare lening anders? Jij sluit een overeenkomst af over een geldlening en deze kan op een later moment worden omgezet in aandelen van jouw bedrijf.

Waarom een converteerbare lening?

Met een converteerbare lening stel je een discussie over de potentiële waarde van jouw onderneming uit. Omdat jouw bedrijf nog jong is en er weinig datapunten zijn om een reële waarde berekening te maken, is het waarderen van jouw onderneming lastig en zullen de standpunten van jou en die van de investeerder vaak uiteen liggen. Met een converteerbare lening schuif je deze discussie naar de toekomst, wanneer er meer data beschikbaar is.

NOM Webinar - Starten en groeien met een converteerbare leningDaarnaast voorkom je discussies over rechten en plichten van aandeelhouders en zijn de voorwaarden van de converteerbare lening straight-forward. Hierdoor kun je sneller aan de slag met het groeien van jouw bedrijf. Past een converteerbare lening bij jouw situatie? Je ontdekt het in dit webinar!

Financieringen bij de NOM

De NOM ondersteunt je bij de groei- en ontwikkelingsplannen van jouw bedrijf. Of je nu een jong en kansrijk bedrijf hebt of wilt groeien in de toekomst; wij ondersteunen jou met verschillende mogelijkheden tot financiering. Ook staan wij klaar voor startups. Wij bieden kapitaal om jouw unieke plannen in een risicovolle fase te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van een converteerbare lening.

Aan het einde van het webinar weet jij:

  • Of een converteerbare lening voor jouw bedrijf geschikt is;
  • Wat de voor- en nadelen van een converteerbare lening zijn;
  • Wat de NOM voor jou kan betekenen.

Webinar terugkijken

Wil jij alle ins en outs weten van een converteerbare lening? In dit webinar legt investment manager Ytsen van der Meer precies uit hoe een converteerbare lening jou helpt starten of groeien!