Polyganics
  • Life Sciences & Health
  • Investeren

Polyganics geeft ruimte aan groei door nieuwe, state-of-the art faciliteit op Zernike Campus

NOM-portfoliobedrijf Polyganics BV, een medisch technologiebedrijf dat op basis van een gepatenteerde polymeertechnologie biologisch afbreekbare medische toepassingen ontwikkelt, produceert en commercialiseert, neemt haar intrek in een geheel nieuwe faciliteit op de Zernike Campus in Groningen. Het nieuwe gebouw geeft ruimte aan state-of the-art onderzoekslaboratoria, kantoren en aan uitgebreide productie- en verpakkingsfaciliteiten.

De uitbreiding is voor Polyganics essentieel om tegenmoet te komen aan de toenemende vraag naar de producten uit Polyganics’ portfolio, die worden ingezet na herstel van zenuwschade (PNR; Peripheral Nerve Repair) en na neurochirurgische procedures. Voor het laatste toepassingsgebied bracht Polyganics begin 2020 LIQOSEAL®, een ‘hersenpleister’ op de Europese markt, die lekkage van hersenvocht na neurochirurgische ingrepen reduceert. Vanaf 2022 verwacht Polyganics eveneens aan groeiende Europese vraag naar ACTISEAL®, te moeten kunnen voldoen, na het op de markt brengen van dit product dat bedoeld is om vloeistoflekkages na lever- en pancreasprocedures, die vaak tot fatale afloop kunnen leiden, te minimaliseren. De nieuwe faciliteit zal tot slot ruimte bieden voor de productie van het NASOPORE® portfolio, ontwikkeld door Polyganics en sinds 2014 eigendom van de Amerikaanse MedTech multinational Stryker. Polyganics is verantwoordelijk voor de productie van dit portfolio van toepassingen die worden gebruikt na Keel, Neus en Oorchirurgie. In het bedrijf worden jaarlijks circa een miljoen producten gemaakt en ingepakt voor verzending over de hele wereld.

Duurzaamheid

Polyganics hecht veel waarde aan de duurzaamheid van de door het bedrijf ontwikkelde en geproduceerde toepassingen. In de nieuwe faciliteit zijn op dit vlak talloze maatregelen geïmplementeerd, zo liggen er op het dak meer dan 600 zonnepanelen.

Rudy Mareel, CEO van Polyganics: “2020 is op wereldschaal een bewogen jaar geweest, wij zijn trots ondanks deze uitdagende omstandigheden ruim een jaar na het slaan van de eerste paal, intrek te kunnen nemen in een prachtig gebouw. Het zal, in vergelijking tot onze huidige faciliteit, leiden tot een verdubbeling van ruimte voor laboratoria en tot een verdrievoudiging van productie- en verpakkingsruimte. Op die manier wordt er niet alleen tegenmoet gekomen aan een toenemende vraag naar onze producten, maar ook aan de behoefte aan meer ruimte voor een groeiend aantal medewerkers; ons nieuwe gebouw biedt ruimte aan meer dan 140 personen. Wij zijn blij gevestigd te kunnen blijven in Groningen, waar we een sterk regionaal netwerk hebben opgebouwd en waar het merendeel van onze medewerkers woonachtig is. We kijken ernaar uit onderdeel te worden van de levendige Zernike Campus, die een schat aan mogelijkheden voor toekomstige samenwerking biedt.

Duurzamer & Gezonder

“Polyganics verkoopt de door hen ontwikkelde medische toepassingen van biologisch afbreekbare polymeren aan wereldspelers, waarbij ze de producten voor deze partijen zelf wel blijven maken”, aldus Gerard Lenstra, project manager NOM. “Zo vinden Groningse producten hun weg over de wereld, vinden deze wereldspelers hun weg in de noordelijke regio en blijft de kennis en expertise in onze regio om daarmee een solide basis te vormen voor nieuwe innovaties.”

Annemieke Wouterse, investment manager NOM sluit hierop aan: “Trots zijn wij op de enorme ontwikkeling en groei die Polyganics heeft laten zien. Polyganics is een innovatief en professioneel bedrijf, dat producten ontwikkelt, produceert en commercialiseert voor hoogwaardige medische toepassingen. Dit kan alleen met een goed en zeer betrokken team van medewerkers. De nieuwbouw biedt de basis en ruimte voor interessante vervolgstappen. Een pareltje binnen de wereldwijde transities duurzamer & gezonder “!

Financiering nodig?

Beantwoord 4 simpele vragen om snel te achterhalen of je eventueel in aanmerking komt voor financiering via de NOM.

Doe de financieringscheck