Polyganics
  • Life Sciences & Health
  • Investeren
  • Exits

NOM verkoopt Polyganics aan CMI

Het Groningse bedrijf Polyganics, producent van innovatieve, bioafbreekbare medische producten, wordt onderdeel van Collagen Matrix Inc. (CMI) uit Oakland (US). CMI heeft 100% van de aandelen van Polyganics verworven. NOM was sinds 2000 betrokken bij Polyganics, dat inmiddels 75 medewerkers in dienst heeft.

Polyganics is in 1999 als spin-out van de Universiteit van Groningen ontstaan en heeft sindsdien meerdere innovatieve producten ontwikkeld en naar de markt gebracht, gebaseerd op haar eigen polymeer platformtechnologie. De unieke bioresorbeerbare producten zijn gericht op het herstel van weefsel na operaties.

Klaar voor volgende stap

“Wij zijn heel trots op Polyganics en wat het team sinds de start in 1999 bereikt heeft”, zeggen Annemieke Wouterse en Ytsen van der Meer, Investment managers van NOM. “Het bedrijf is klaar voor de volgende fase. We verwachten dat Polyganics met de brede kennisbasis, de reeds ontwikkelde producten en de state-of-the-art productiefaciliteit op de Zernike Campus, onder de vleugels van CMI een mooie toekomst tegemoet gaat. Het succes van Polyganics is gebaseerd op haar ervaren, deskundig en toegewijd team van medewerkers en sterke samenwerking met key opinion leaders in de verschillende markten.”

Ook positief voor de regio

Rudy Mareel, CEO van Polyganics, zegt: “Deze transactie is een uitstekende volgende stap in de verdere ontwikkeling van Polyganics. Het bedrijf verkrijgt hierdoor additionele middelen om zowel de research- als productiecapaciteit verder uit te bouwen en versneld baanbrekende producten naar de markt te brengen. Ik ben ongelooflijk trots op het team dat we onder de vlag van Polyganics hebben kunnen verzamelen en waarmee we de grensverleggende technologie van biocompatibele en bioresorbeerbare polymeren hebben kunnen uitbouwen. Niet alleen de medewerkers van Polyganics zullen de vruchten plukken van het samenkomen van de twee bedrijven, maar ook de regio Groningen en in het bijzonder de Zernike Campus, die door deze transactie een nog sterker innovatief bedrijf rijker is.”