Co Founders Young Heroes
  • IT
  • Investeren

HR-Tech start-up Young Heroes haalt €400.000 aan financiering op

Young Heroes Europe, opgericht in 2021 door Sarah Hoeckner en Eva van Leeuwen, heeft €400.000 aan financiering opgehaald bij G-Force Capital en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM). Young Heroes zal deze investering gebruiken om haar team uit te breiden en haar platform verder te ontwikkelen, om zo young professionals in staat te stellen te leren en zich te ontwikkelen op de werkplek.

Gen Z vraagt om professionele ontwikkeling

In 2023 zal Gen Z 30% van de wereldwijde beroepsbevolking uitmaken. Opgroeiend met technologie als een integraal onderdeel van hun dagelijks leven en beïnvloed door belangrijke wereldwijde gebeurtenissen zoals de COVID-19 en klimaatverandering, zijn hun waarden, gedrag en verwachtingen gevormd in een onzekere en snel veranderende arbeidsmarkt.

De eisen rondom permanent leren en professionele ontwikkeling zijn voor deze groep ongekend hoog. Uit onderzoek blijkt dat het gebrek daaraan de belangrijkste reden is voor young professionals om hun huidige baan op te zeggen en op zoek te gaan naar werkgevers die prioriteit geven aan ontwikkeling en mogelijkheden bieden voor groei en promotie. En voor werkgevers staat er veel op het spel: zij concurreren om toptalent op een krappe arbeidsmarkt.

Werkgevers worstelen om impactvolle ontwikkelingsprogramma's voor Gen Z te implementeren

Bedrijven, die al moeite hadden om zich aan te passen aan de behoeften van millennials, worden nu geconfronteerd met een hele reeks nieuwe uitdagingen bij het aantrekken, binden en behouden van Gen Z-werknemers. Vooral grote bedrijven vinden het een uitdaging om aan de ontwikkelingsbehoeften van de jonge generatie te voldoen. Uit een onderzoek van Studytube uit 2022 blijkt dat slechts 6% van de HR-managers in Nederland tevreden is met hun leer- en ontwikkelingsbeleid en -programma’s, ondanks de toenemende investeringen in deze onderwerpen.

Investeren in de toekomst van leren en ontwikkelen

Young Heroes neemt dit uit handen van bedrijven door leer- en ontwikkelingsprogramma’s voor young professionals aan te bieden en het aanbod aan te passen aan de leer- en ontwikkelingsbehoeften van Gen Z. Dit alles ondersteund door een schaalbaar SaaS-platform.

“Young Heroes bedient al bedrijven in het hele land en we merken dat we momentum hebben. De investering zal ons ondersteunen bij het uitbreiden van ons team en het verder ontwikkelen van het product”, zegt Co-Founder Eva van Leeuwen. “We hebben sterke groeiambities en de investering geeft ons de push om sneller te gaan. We hebben in G-Force en de NOM ervaren partners gevonden die deze reis met ons willen voortzetten. We kijken er enorm naar uit!”

“Het Young Heroes team begrijpt als geen ander wat Generatie Z wil van hun professionele carrière. Hun aanbod van coaching, kennis en netwerk sluit daar perfect op aan”, aldus Niek Huizenga, Fonds Manager van G-Force Capital.

Ytsen van der Meer, Investment Manager bij de NOM, vult aan: “Young Heroes is een jonge HR-tech startup met een bevlogen ondernemersteam. Het bedrijf richt zich op een herkenbaar probleem in een grote (Nederlandse) markt. Wat duidelijk is, is dat het verhaal bij verschillende bedrijven aanslaat. De investering van NOM en G-Force biedt het bedrijf de mogelijkheid om hierop nu door te pakken en young professionals coaching en begeleiding te bieden waarmee zij hun carrière vliegend kunnen starten.”

Over Young Heroes

Young Heroes is een HR Tech start-up die zich richt op het coachen en begeleiden van young professionals met behulp van hun carrièreplatform. Het is opgericht door Eva van Leeuwen en Sarah Hoeckner in 2021. Op het Young Heroes platform wordt jong talent gematcht met deskundige coaches en worden hands-on trainingen en workshops aangeboden, evenals eerlijk advies over carrière- en ontwikkelingsgerelateerde onderwerpen. Het programma is beschikbaar voor young professionals van verschillende organisaties. Het aanbod van Young Heroes is gebaseerd op de bewezen methode van moederbedrijf YFK Research & Marketing, opgericht door Eva van Leeuwen in 2016.


 

Over G-Force Capital

G-Force Capital is een pre-seed fonds uit Groningen gericht op startups in de digitale sector. Het fonds is opgericht in 2017 en is een onderdeel van het Investeringsfonds Groningen.