Gratis webinar ‘Vergroot uw exportpotentieel’
  • Internationaliseren

Gratis webinar ‘Vergroot uw exportpotentieel’

Het EU-Handelsprogramma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert op donderdag 1 september van 11:00 tot 12:00 uur het webinar ‘Vergroot uw exportpotentieel’.

Dit gratis webinar is bestemd voor Nederlandse ondernemers die een directe handelsrelatie hebben met het VK, en die gevolgen ondervinden van Brexit. Zij kunnen namelijk zeer waarschijnlijk kosteloos deelnemen aan het EU-Handelsprogramma.

De impact van Brexit verschilt per sector, maar er zijn gemene delers. Denk aan uitvoer naar het VK die gepaard gaat met een extra douaneaangifte, waarbij aan nieuwe invoereisen moet worden voldaan. Of bijvoorbeeld de administratieve inzet om verplichte certificaten te regelen, zoals agrofoodproducten en gezondheidscertificaten voor de invoer van dierlijke producten in het VK.

Tijdens het webinar vertellen sprekers over de activiteiten van het EU-Handelsprogramma. Ook kunnen er vragen worden gesteld. Meer informatie en direct aanmelden kan op de pagina van het webinar ‘Vergroot uw exportpotentieel’.

Het EU-Handelsprogramma maakt deel uit van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) en wordt gefinancierd door de Europese Unie. RVO voert het programma uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.