Kennis en inspiratiesessie met Pieter Schoen
  • Investor ready worden

Flinc kennis en inspiratiesessie met Pieter Schoen

Op 20 mei organiseert Flinc voor investeerders een kennis- en inspiratiesessie met Pieter Schoen. Deze sessie zal online plaatsvinden van 16.30 uur tot 18.00 uur.

Pieter Schoen is serial entrepreneur en onder andere bekend van het TV programma Dragons Den. Pieter is medeoprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij, welke in 2018 werd verkocht aan de Nuts Groep en Private Equity Huis Waterland. Dat gaf Pieter de kans om te doen wat hij het leukst vindt: bedrijven groot maken. Twaalf  jaar geleden, in 2009, richtte hij daarom al met een aantal studievrienden een investeringsfonds op dat zich richt op startups. Sindsdien hebben ze twaalf  ondernemingen geholpen. Maar Pieter wilde ook bedrijven helpen die iets verder zijn in hun ontwikkeling. Daarom begon hij een nieuwe onderneming, Shoe Investments, waar hij zogenaamde scale-ups helpt met investeringen van tussen de 2 en 10 miljoen euro.

Kennis en inspiratiesessie met Pieter Schoen

Foto: Annemieke van der Togt

Shoe Investments belegt rechtstreeks in snelgroeiende en schaalbare bedrijven door investeringen tot ongeveer 10 miljoen Euro. Shoe Investments is een hands-on investeerder die waarde toevoegt door zijn kennis van e-commerce, zowel B2B als B2C, sales, marketing, finance & control. Naast directe investeringen belegt Shoe Investments ook in fondsen (wereldwijd private equity, durfkapitaal, onroerend goed, enz.). Op dit moment heeft Shoe Investments circa dertig deelnemingen, direct en indirect.

Tijdens deze kennis- en inspiratiesessie zal Bjorn Redmeijer (Projectmanager Flinc) met Pieter Schoen in gesprek gaan over zijn ervaringen als ondernemer en hoe hij als investeerder is gestart. Ook zal worden ingegaan op zaken als: welke selectiecriteria hanteert Pieter en hoe vult hij zijn rol in als investeerder. Tevens zal Pieter ingaan op: dealflow genereren, “red flags”, waarderingen en het managen van zijn portfolio. Ten slotte zullen vele voorbeelden uit de praktijk worden besproken: missers, successen en anekdotes die je nog lang bij zullen blijven.

Het is helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor deze sessie. Houd de website of social media kanalen van Flinc in de gaten voor meer interessante kennis- en inspiratiesessies!