Doe mee aan de Duurzame Dertig verkiezing 2023
  • Circulair
  • Partnerschappen
  • Innoveren

Doe mee aan de Duurzame Dertig verkiezing 2023

Heb jij, je buurt of je bedrijf onlangs een nieuw duurzaam initiatief gestart en moeten meer mensen daarvan weten? Dan is dit je kans!

De Duurzame Dertig omvat een selectie van dertig innovatieve en vooruitstrevende projecten en ondernemingen die zijn gestart en/of bedacht in Drenthe, Fryslân of Groningen en willen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Geen plannen of beloftevolle vergezichten, de inzendingen zijn actief. Ze zijn vernieuwend, liefst lokaal ontstaan vanuit passie en hebben een verhaal te vertellen dat anderen – mensen, buurten, verenigingen, overheden en/of bedrijven – inspireert. Door de activiteiten en mogelijkheden van Noord-Nederland verdient Circulair en het meedoen aan de Duurzame Dertig kunnen ze verder groeien. Onder duurzaam verstaan we: milieuvriendelijk, circulair, sociale rechtvaardigheid, grondstof besparend en menselijke gezondheid, kortom: een bijdrage aan een betere wereld.

Naast de Duurzame Dertig oorkonde van 2023 is er in drie categorieën voor totaal € 200.000 aan mediabudget te verdienen. Daarmee kun je heel Noord-Nederland met jouw idee kennis laten maken.

 

We onderscheiden drie categorieën:

  • Mens en leefomgeving: inzendingen in deze categorie helpen particulieren, (buurt)verenigingen of gemeenten een duurzame bijdrage te leveren door het stimuleren of makkelijk maken van duurzame gewoonten thuis, in de straat, de wijk, dorp of stad.
  • Innovaties: bedrijven die een nieuw/vernieuwend product of dienst aanbieden die meetbaar bijdraagt aan een duurzamere wereld.
  • Verduurzaming bedrijfsvoering: inzendingen in deze categorie dragen bij aan het verbeteren van interne processen om het bedrijf meetbaar duurzamer, circulairder te laten presteren. Bijvoorbeeld door hergebruik of het slim besparen van energie. Impact voor people, planet en profit. Oftewel: waarde voor mensen, de planeet en als duurzaam businessmodel.

De wedstrijd werkt als volgt:

Voor elke categorie zijn twee prijzen te verdienen: een jury buigt zich over de inzendingen en daarnaast is er een publieksprijs. Met als doel om de beste duurzame noordelijke initiatieven te laten schitteren door ze bij een zo groot mogelijk publiek onder ogen te brengen. Dat gebeurt via de kanalen van de dagbladen en weekbladen van Mediahuis Noord en de kanalen van de partners van Noord-Nederland verdient Circulair.

Wat kun je verwachten?

Aanmelden kan tot en met 7 mei 2023. In de week van 8-11 mei buigt de jury zich over de Duurzame Dertig van dit jaar. Op 16 mei krijg je van ons een mail met de uitslag van de jury. Je weet dan gelijk of je door bent naar de publieksronde van de Duurzame Dertig. Vanaf 29 mei tot en met 24 juni kan het publiek stemmen op hun favoriet in de Duurzame Dertig. Roep al je relaties, partners, vrienden en/of familie op om te stemmen op jouw initiatief.

Op 26 tot 30 juni worden de publieksstemmen geteld en gaat de jury in beraad om de winnaars te bepalen. Op donderdag 6 juli worden de winnaars bekend gemaakt op de finaledag in de Sluisfabriek te Drachten.

Win een mediabudget ter waarde van € 100.000!

Voor de winnaars van de juryprijs ligt er een mediabudget klaar van in totaal € 200.000: € 50.000 voor de winnaar per categorie en nog eens € 50.000 voor de overall winnaar. De publieksprijs staat voor € 25.000 te besteden in de media van Mediahuis Noord.

Heeft or kent u een initiatief dat in aanmerking komt voor de duurzame dertig, meld deze hier aan.

Bekijk de flyer