Anne-Wil Lucas benoemd tot Manager Innoveren en Internationaliseren NOM
  • Innoveren
  • Internationaliseren

Anne-Wil Lucas benoemd tot Manager Innoveren en Internationaliseren NOM

Met ingang van 1 november 2022 zal Anne-Wil Lucas toetreden tot het management team van de NOM. Lucas is momenteel directeur van Kennispark Twente en was daarvoor director Breakthrough Technologies bij StartupDelta / TechLeap en Tweede Kamerlid met de portefeuilles Hoger Onderwijs, Wetenschap en Innovatie.

Anne-Wil Lucas: “Ik heb ontzettend veel zin om mijn kennis en ervaring voor Noord-Nederland in te zetten: dat is toch waar mijn hart als noorderling ligt. Er is de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling ingezet in Noord-Nederland qua clustervorming en ondernemersklimaat. Denk aan de bedrijvigheid rondom Wetsus, de groei van het groene chemie cluster in Emmen en de Eemshaven en de ontwikkeling van Campus Groningen. Noord-Nederland mag trots zijn op de manier waarop ondernemers bijdragen aan een mooiere, schonere wereld. En als NOM kunnen wij die ondernemers verder helpen groeien.”

Directeur Dina Boonstra: “Met Anne-Wil halen we een bevlogen en gedreven persoon binnen die gelooft dat innovatie de sleutel is voor de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we ook in Noord-Nederland staan. Ze heeft een track record als het gaat om het verbeteren van het startup en scale-up klimaat en in het bouwen van (internationale) innovatie ecosystemen. Dit sluit uitstekend aan bij onze ambitie richting een duurzamer, gezonder en slimmer Noord-Nederland.”

Anne-Wil Lucas benoemd tot Manager Innoveren en Internationaliseren NOM