Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen – fase 2

Welkom bij het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen - fase 2: Get ready to scale

Meld je direct aan
circulair bouwen groene gevel

Het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen is een unieke kans voor startups en scale-ups in de bouw- en infrasector. Ben jij bezig met een innovatie op het gebied van biobased en/of circulair bouwen of datagedreven beheer en onderhoud van infrastructuur? Dan mag je dit programma niet missen!

Voor wie is dit programma interessant?

Het programma is ontworpen voor bedrijven in de bouw- en infrasector die zich willen voorbereiden op hun volgende financieringsronde én op het opschalen van het bedrijf. Je bent actief op zoek naar begeleiding en ondersteuning om de volgende fase van jouw groeipad succesvol te doorlopen. Het ‘Get ready to scale’ programma biedt gedurende 6 maanden effectieve tools, middelen en expertise om obstakels te overwinnen en groeiambities te realiseren.

Selectiecriteria

Je bent geschikt voor dit programma als je:

 • Een innovatief product of dienst hebt ontwikkeld en nu klaar bent om op te schalen. Je hebt een bewezen concept en inmiddels meerdere klanten.   
 • De ambitie hebt om een schaalbaar bedrijf te bouwen dat bijdraagt aan duurzaamheidstransities binnen de bouw- en infrasector.
 • Samen met een co-founder/collega voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma, gemiddeld 0,5 fte gedurende circa 6 maanden.

Wat levert het jou op?

 • Wij begeleiden je bij het uitstippelen van een helder groeitraject. Je ambieert bijvoorbeeld de uitbreiding van je bedrijfsactiviteiten, vergroting van marktaandeel en het betreden van nieuwe klantenkringen en markten. De focus kan liggen op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, vergroten van productiecapaciteit, uitbreiden van klantenbestand of het verkennen van nieuwe geografische gebieden.
 • Leer over belangrijke groeibarrières, mijlpalen voor consistente schaling, product/market fit met meetmethoden, het opbouwen van een effectief scale-up team, optimalisatie van het verkoopproces en het kiezen van financiers en een financieringsstrategie voor jouw opschalingsproces.
 • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven binnen de bouw- en infrasector.
 • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere economie
 • Nuttige en waardevolle toegang tot relevant netwerk en community in de bouw- en infrasector.

Wat verwachten wij van jou?

Wij geloven dat het succes van dit programma sterk afhankelijk is van jouw actieve betrokkenheid en inzet. We verwachten van deelnemers de bereidheid om samen te werken, open te staan voor feedback en proactief deel te nemen aan alle programmaonderdelen. Dit betekent dat je tijd moet vrijmaken voor de groepssessies, terugkomdagen en 1 : 1 sessies met experts. We moedigen een proactieve houding aan om het maximale uit dit programma te halen en de mijlpalen te bereiken die leiden tot duurzaam succes. Jouw toewijding is essentieel voor het succes van het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen.

Praktische informatie

Het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen begint met een kick-off op 6 juni 2024, en het programma wordt afgesloten met een feestelijke Graduation op 8 november 2024. Houd er rekening mee dat het programma zes fysieke groepssessies omvat op de locatie Natural Pavilion te Almere. Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende fasen in het programma verwijzen we je graag naar de flyer die je hieronder kunt downloaden. Hierin vind je ook meer informatie over de inhoud van de sessies en de specifieke focusgebieden per fase.

Aanmelden: Interesse om deel te nemen? Meld je dan nu aan via deze link tot 3 mei 2024. Een Selectiedag maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure. De Selectiedag voor het programma vindt plaats op maandag 27 mei. Indien je wordt geselecteerd voor het programma vindt de formele kick-off van het programma op donderdag 6 juni 2024 plaats.

Succesverhalen

Lees wat eerdere deelnemers zeggen over vergelijkbare acceleratieprogramma's:

 • "Zorg dat je met zo min mogelijk effort aannames valideert en je onderbuikgevoelens hard maakt." - Jobmatix, Market Readiness Program
 • "Accelerator versnelt. In dat opzicht heeft het programma ons geholpen focus te krijgen om snellere voortgang te krijgen in het bedrijf." - Pacques Biomaterials, Green Chemistry Accelerator
 • "Door dit programma leerden we beter focussen op wat we nu nodig hebben. Dat was een belangrijke verandering in onze denkwijze." - ETB Global, Green Chemistry Accelerator
 • "Ik leerde om naar de markt te luisteren. Als startup ondernemer ben je snel overtuigd van jouw oplossing en product. Maar wat als je markt daar geen behoefte aan heeft?" - LightDrop, Market Readiness Program
 • "Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naartoe wil groeien." - Zuiderzwam, Business Innovation Program Food

Aanmelden

Mis deze kans niet! Meld je aan vóór 3 mei 2024 via onderstaande button.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Martijn Bouwman via bouwman@nom.nl of 06 552 255 34 of met Steven de Groot via degroot@nom.nl of 06 158 227 71.

Dit programma sluit aan bij de missie van het NGF: Transitie naar Emissievrije, Circulaire en Klimaatbestendige Gebouwen en Infrastructuur.