De financieringscheck

Check of je in aanmerking komt voor een financiering

Beantwoord 4 simpele vragen om snel te achterhalen of je eventueel in aanmerking komt voor financiering via de NOM.

Vraag 1:

Heb jij een bedrijf in Groningen, Fryslan of Drenthe (of wil je het bedrijf hier vestigen)?

Vraag 1:

Helaas kom je niet in aanmerking, maar wij kunnen je mogelijk verder helpen wanneer je je in Noord-Nederland wilt vestigen.

De NOM richt zich op de economische ontwikkeling in Groningen, Fryslan en Drenthe. Als jouw onderneming niet in een van deze provincies is gevestigd, kunnen we geen financiering bieden.

Is jouw bedrijf nog niet gevestigd in een van de noordelijke provincies, maar zou je dat wel willen? Neem dan contact op met Anne Wil Lucas om te onderzoeken of de NOM iets in je vestigingsvraagstuk kan betekenen. Dat kan via lucas@nom.nl of +31 6 217 038 15.

Is jouw bedrijf elders in Nederland gevestigd? Dan kan een van onze zustermaatschappijen je misschien verder helpen:

Vraag 2:

En is je financieringsvraag hoger dan 50.000 euro?

Vraag 2:

Helaas kom je niet in aanmerking maar wij hebben wel wat suggesties voor je.

Heb je een financieringsvraag die lager is dan € 50.000,- neem dan contact op met Alexander Draaijer. Hij kan je wijzen op mogelijke andere financiers. Alexander is bereikbaar via draaijer@nom.nl of +31 6 552 203 27.

Vraag 3:

Heb jij jouw businessplan al goed op papier?

Vraag 3:

Helaas kom je niet in aanmerking maar voor hulp mbt je businessplan verwijzen we graag naar onze collega's

Of wij je wel of niet kunnen financieren, hangt deels af van jouw businessplan. Wil je daarbij wat hulp? Onze business developers ondersteunen ondernemers met het aanscherpen van hun businessplan. Tevens kijken ze met je mee naar een passende financieringsstructuur en kunnen ze je verbinden met een uitgebreid netwerk van financiers. Klik hier voor meer informatie.

Vraag 4:

Ben je actief buiten de volgende sectoren: primaire landbouw, primaire bouw, (detail)handel, vastgoed, financiële dienstverlening, horeca, recreatie en toerisme?

Vraag 4:

Er worden geen financieringen verstrekt in de genoemde sectoren.

Een uitzondering geldt voor financieringen wanneer er nog geen gereed product of dienst is. Hoe dat zit lees je hier.

Bij de provinciale fondsen die wij beheren, FOM (Fryslan) en MKB Fonds Drenthe is in sommige gevallen ook financiering mogelijk in de deze sectoren.

Specifiek voor ondernemingen uit de gemeenten Loppersum, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Midden-Groningen, Appingedam en De Marne of voor ondernemingen die zich hier willen vestigen, is er het Groninger GROEIfonds. Dit fonds is er voor alle ondernemers, starters, gevestigde namen, lokale en regionale ondernemers, die extra bedrijvigheid of werkgelegenheid opleveren voor Noord-Groningen.

Hiernaast zijn er tal van andere financiers die wel in genoemde sectoren investeren. Reno Minnema kan je wellicht ook verder helpen.

Vraag 5:

Je hebt alle vragen positief beantwoord. Een goed begin voor een eventuele financiering!

Graag komen we in contact met je. Wanneer je onderstaande gegevens invult nemen we contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag 5:

Helaas kom je niet in aanmerking maar wij helpen je verder

Laat je contactgegevens onderaan de pagina achter. Ter voorbereiding op het contact is het prettig om vooraf wat informatie te ontvangen. Daarom hieronder de mogelijkheid om wat aanvullende informatie te verstrekken.