Doe de scan

NOM Scan voor startups

Voordat we beginnen met deze investor ready scan, is het belangrijk om aan te geven dat niet elke investeerder precies dezelfde dingen belangrijk vindt. De ene baseert zijn beslissing misschien vooral op feiten, terwijl de ander de persoonlijke klik met jou en je team juist
zwaarder laat wegen.

Ook neemt bijvoorbeeld niet elke investeerder even grote risico’s. Er zijn wel een aantal zaken waar bijna elke investeerder op let. Heb je die dingen goed voor elkaar? Dan is je businessplan waarschijnlijk investor ready, en kun je op zoek naar investeerders. Met deze scan kom jij erachter of jij zover bent.

Vraag 1:

Heb je een product en/of dienst (innovatief/schaalbaar) dat is getoetst in de markt?

Vraag 1:

Wat goed dat je al op zoek bent naar een investeerder, je hebt dus grootse plannen. Demeeste investeerders vinden het echter wél belangrijk dat je je product of dienst al hebtgetoetst in de markt.

Een schot voor open goal, maar als jouw startup al launching customers of letters ofintent heeft verzameld, heb je bij veel investeerders een streepje voor. Een beter bewijs dat jouw product of dienst werkt, is er bijna niet.
Zijn er nog geen launching customers of letters of intent? Ga dan op zoek naar jouw early evangelists. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die jouw product willen kopen voordat het volledig marktrijp is. Soms zijn ze ook bereid te investeren in de doorontwikkeling van jouw product. Heb je helder wat het probleem is dat je oplost voor deze groep?

Welke variant voor jou ook van toepassing is, waar het om gaat is marktvalidatie: kun je laten zien dat er mensen zijn die jouw product of dienst (willen) kopen. Wil je weten waar investeerders nog meer op letten? Dat vindt je in dit artikel.

Vraag 2:

Heb je een goed doordacht verdienmodel?

Vraag 2:

Je weet nog niet wat je verdienmodel is, dat geeft niet maar het is wel noodzakelijk voor het zoeken van een investeerder. Je moet zelf weten hoe je je geld gaat verdienen met jouw startup.

Misschien worstel je nog met meer dingen die komen bij de startup-fase? Dan is de uitgebreide whitepaper die we schreven over dit onderwerp zeker een must voor jou!

Je leest hier hoe je investor ready wordt, handig om eens goed door te nemen voordat je op zoek gaat naar een investeerder. Je krijgt immers vaak maar één kans…

Download de whitepaper

Vraag 3:

Heb je een visie op de waarde van je onderneming?

Vraag 3:

Als je nog niet weet wat je bedrijf precies waard is, wordt het lastig om investeerders te vinden. Maar geen nood, de waarde van je bedrijf kun je zelf berekenen. Daarna weet je ook hoeveel geld je nodig hebt van een investeerder én hoeveel aandelen daar dan tegenover staan.

In dit artikel lees je hoe je de waarde van je eigen bedrijf bepaalt.

Vraag 4:

Beschik je over een complementair team?

Vraag 4:

Het komt vaak voor dat ondernemers al een bedrijf runnen en er een startup naast beginnen. Of dat ze in hun eentje beginnen met hun business.

Dat is niet goed of fout, zolang een ondernemer maar voldoende tijd aan zijn startup kan besteden. Alleen dan is er commitment en executiekracht.

Financiers willen zien dat jij en je team er alles aan doen om de startup tot een succes te maken. Tot slot gaat het er ook om dat je team passie en drive laat zien, al kun je dat pas écht tonen als je al bij een investeerder aan tafel zit.

Wil je weten waar investeerders nog meer op letten? Dat vindt je in dit artikel.

Vraag 5:

Heb je een duidelijk profiel voor ogen van een investeerder, die waarde toevoegt aan jouw bedrijf?

Vraag 5:

Je weet nog niet wat voor soort investeerder je zoekt, dat geeft niks. Er zijn namelijk
meerdere wegen naar Rome. In dit artikel vertellen we je graag meer over die verschillende mogelijkheden.

En heb jij daarna nóg scherper op je netvlies wat je graag wilt? Laat ons je dan helpen voor die final check bij jouw startup.

Vraag 6:

Fantastisch!

Het lijkt erop dat jij helemaal investor ready bent. Laten we snel een kennismaking inplannen om te kijken hoe we jou kunnen helpen in de volgende stap van
jouw startup.

Oh ja, dat gaat je natuurlijk geen duizenden euro’s kosten, want het is onze taak als NOM om de ondernemingen uit Noord-Nederland te helpen groeien!
Vul hieronder je gegevens in en wij bellen je binnen twee dagen terug voor een afspraak. Natuurlijk kun je ook zelf contact met ons opnemen!

Vraag 6: