NOM Maart24 008 Ronald Zijlstra

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina!

Mijn naam is Tim Vonk, geboren in Groningen Stad, maar opgegroeid in Zuidhorn. Na het behalen van mijn bachelor Bedrijfskunde en mijn master International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen, vroeg ik me af of het noorden van Nederland écht het middelpunt van de wereld was. Ik kampte met de gedachtes: "Is het gras niet groener aan de overkant? Ben ik niet wat naïef?" Ik heb de proef op de som genomen door een kleine twee jaar heerlijk aan het strand te wonen in Den Haag. Ondanks de fijne tijd, kwam ik tot de conclusie: "Er gaat écht niets boven Groningen" (en wat mij betreft, er gaat niets boven het noorden van het land). Inmiddels woon ik weer in het hoge Noorden, en weet het zeker: hier ga ik niet meer weg!

Ik heb ruim vier jaar werkervaring als analist in de zakelijke kredietverlening bij een grootbank, waar ik veel MKB-ondernemers in diverse sectoren (o.a. start en scale-ups) heb geholpen met het realiseren van hun ambitieuze plannen. Echter, merkte ik dat de impact die ik binnen deze functie kon maken beperkt was, de ruimte voor eigen invulling elke dag wat minder werd, en dat het tijd werd voor iets nieuws.

Met veel enthousiasme ben ik dan ook sinds 1 maart 2024 aan de slag binnen de NOM als Investment Manager bij het MKB-fonds Drenthe. Vanuit deze rol draag ik bij aan de economie van de mooie provincie Drenthe door te financieren op basis van impact, niet enkel en alleen op rendement. Daarnaast fungeer ik als sparringpartner en/of aandeelhouder om bedrijven in deze regio verder te helpen bij het behalen van hun doelstellingen. Binnen deze functie hoop ik mijn maatschappelijke bijdrage te mogen leveren, wat natuurlijk erg belangrijk is voor een millennial zoals ik 😉.

Nog wat persoonlijke informatie over mij: Ik zou mezelf omschrijven als een empathisch, sociaal, enthousiast en ambitieus persoon. Daarnaast breng ik wat Groningse nuchterheid met me mee en is het glas altijd halfvol. Ik houd me in mijn vrije tijd graag bezig met tennis, zeilen, design, wijntjes, wandelen, lekker eten en natuurlijk op vakantie gaan (hoe avontuurlijker hoe beter). Duiken, parachutespringen, snowboarden, een trekking door de Himalaya, de helikopter in, ik ben overal wel voor te porren. Verder hou ik ervan om nieuwe hobby’s te ontdekken, waar ik op dit moment gitaar leer spelen. Nieuwe dingen blijven leren. Zolang je maar plezier hebt in hetgeen wat je doet, dan komt de rest vanzelf.

Dank voor het lezen, en ik kijk erg uit naar eventuele kennismaking, gesprekken en/of samenwerkingen!