Tijmen Van Dijk 2021 01

Tijmen van Dijk

Financieel juridisch medewerker

Ciao! Ik ben Tijmen en sinds mei 2021 ben ik werkzaam bij de NOM. Mijn eerste echte baan, want sinds maart 2021 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast studeer ik Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam richting Fiscaal Recht. Ik heb gekozen voor deze verdieping omdat ik dit een interessant vakgebied vind. Immers worden ondernemingsbeslissingen mede bepaald door de fiscale regelgeving. Deze twee studies komen dan ook goed van pas in mijn functie als projectmedewerker.

Ik ben geboren en getogen in Ruinerwold, een klein dorpje als je dit vergelijkt met wereldstad Sydney (Australië). Hier heb ik namelijk een halfjaar gewoond en onder andere mijn stage gedaan bij een Business-to-Business marketingbureau. Australië is zeker weten het mooiste land waar ik tot op heden ben geweest! Maar nu ben ik weer terug op mijn oude nest.

Bij een onderzoek over de behoeften van het MKB ben ik in aanraking gekomen met het vakgebied van ontwikkelingsmaatschappijen en hoe deze kunnen bijdragen aan de economie en innovatie in Noord-Nederland. Zo ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij NOM. Binnen de afdeling FSN zorg ik voor de ondersteuning van bedrijven en fondsen door middel van het opstellen van de juridische documentatie, het verwerken en analyseren van financiële gegevens en het rapporteren aan de stakeholders. In deze functie als projectmedewerker ben ik toegewezen aan de derde(n) fondsen “GROEIfonds” en “MKB Fonds Drenthe”.

In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets, ga ik naar de sportschool en kook ik graag de lekkerste Italiaanse recepten (lasagne is mijn specialiteit).