Nom Januari24 002

De natuur is ons grote voorbeeld

Met dit levensmotto sta ik ieder ochtend op. Mijn jongere jaren heb ik doorgebracht op het Friese platteland tussen de koeien in een prachtige omgeving. Tijdens mijn periode als beroepsmilitair heb ik mij persoonlijk verder kunnen ontwikkelingen, onder meer door het opleiden en trainen van dienstplichtig kaderleden. De latente drang naar het Noorden leidde tot een overstap naar de Leeuwarder Courant, later NDC mediagroep, waar ik vanuit financiële rollen ben doorgegroeid en gebloeid.

Het is mijn overtuiging dat alles in de natuur al is uitgevonden. Innovaties worden veelal geïnspireerd door nieuwsgierigheid en het combineren en toepassen van bestaande systemen uit de natuur. Deze overtuiging was voor mij aanleiding om vanuit zelfstandigheid te starten met de stichting ‘Benefits of Nature’. Vanuit dit initiatief ben ik werkzaam geweest in de tuinbouw- en watersector en als laatste bij een maakbedrijf dat zich richt op het opwaarderen van biogas.

De NOM biedt kennis, kunde en kapitaal; naast ondernemerschap zijn dit basis ingrediënten voor een ondernemer om succesvol een bedrijf te runnen. Met de focus op duurzaam, slim en gezond als investeringsmanager een bijdrage te leveren aan deze prachtige doelstellingen, die er echt toe doen, geeft mij energie. Dit past bij wie ik ben en wat ik wil. Met mijn (internationale) achtergrond als specialist, manager, ondernemer in diverse branches, kan ik samen met mijn collega’s het verschil maken richting ondernemers om ze te ondersteunen bij de volgende fase van ontwikkeling; voor het bedrijf en soms ook persoonlijk.

Leven in het Noorden geeft mijn leven meer kwaliteit. Dit komt tot uiting in een mooie woonomgeving, dicht bij het Tjeukemeer. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd actief als mede eigenaar (op afstand) van een hoveniersbedrijf in het midden van het land. Tijd doorbrengen met mijn geliefden, regelmatig sporten, bezoeken van muziekevenementen en activiteiten in- en om huis dragen bij aan de noodzakelijke balans.