Ruud Van Dijk 2021 01

As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t kin

“Als het niet lukt op de wijze zoals het eigenlijk zou moeten, dan sla je een andere weg in en probeer je het op een andere manier”. Een van de allerbekendste Friese spreekwoorden en voor mij een onmisbare competentie om succesvol in mijn werk te kunnen zijn.

Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden en momenteel woonachtig in het pittoreske Harlingen.  Tijdens mijn studie personeel & arbeid ben ik per toeval in het bankwezen terecht gekomen. Het omgaan met ondernemers, het beoordelen van businessplannen, klankborden over de strategie en om betrokken te zijn bij innovatieve vraagstukken, spraken mij daarbij aan.

Tijdens deze periode heb ik veel geleerd over het financieren van complexe vraagstukken en heb ik ook mijn (tweede) studie bedrijfseconomie kunnen afronden. Nadien heb ik de overstap naar de NOM gemaakt en ben daar nu werkzaam als investment manager.

Hier houd ik mij dagelijks bezig met het beoordelen van nieuwe financieringen, herfinancieringen en verkooptrajecten. De vraagstukken die bij de NOM binnenkomen zijn eigenlijk altijd complex en vergen de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen om deze uiteindelijk gerealiseerd / gefinancierd te krijgen. Ondernemer en NOM zijn daarbij vaak degene die op de barricaden staan om de zaak los te trekken, risico te durven nemen en ook anderen te enthousiasmeren. Een mooie rol waarin het eerder aangehaalde Friese spreekwoord bijna altijd van toepassing is.

In mijn vrije tijd ben ik vaak op het voetbalveld te vinden om naar mijn zoon te kijken of bij het paardrijden van mijn dochter. Ook loop ik graag hard. Dus let goed op: wanneer je iemand met een NOM shirt door Harlingen ziet hardlopen dan kan ik dat zomaar zijn !