Marco De Jong

Onze regio heeft de wereld veel te bieden

Ik ben geboren in Schoonhoven en opgegroeid in Hattem. Na bijna 25 jaar in Borger woon ik nu in Groningen. Je kunt dus stellen dat er een stijgende lijn in mijn leven zit.

Ik hou van de regio en ben steeds onder de indruk van haar kracht en schoonheid. Ik ben ook onder de indruk van de scheppende kracht van ondernemers.

In verschillende rollen heb ik mijn sporen (en geld) vooral in de digitale economie verdiend. Vanaf 2022 zet ik me met hart en ziel in voor alle bedrijven in onze prachtige regio. ‘Ontwikkelen’ heet dat en dat is meer dan alleen investeren waar de meeste mensen de NOM van kennen en waar ik als manager investeringen verantwoordelijk voor ben.

Ontwikkelen van ‘de regio’, van ‘het eco-systeem’, ‘het bedrijfsleven’ of ‘kernsectoren’. Grote woorden maar uiteindelijk komt het neer op het ontwikkelen van mensen, van jezelf. Groeien, sterker en slimmer worden. Durven buiten de gebaande paden te gaan. Dat brengt ons verder en dat drijft me.

Privé probeer ik me te ontwikkelen als vader van drie, als roeier, als schaker en door veel muziek en literatuur tot me te nemen. Alles met mate en met vallen en opstaan.