NOM Maart24 003 Ronald Zijlstra

Auke Piet van der Meulen

Business Developer Circulaire Economie

Hallo, ik ben Auke Piet van der Meulen en ben sinds februari 2024 in dienst bij de NOM als business developer Circulaire Economie. Als geboren Fries (Kollum) uit een ondernemersgezin werk ik graag aan de versterking en verduurzaming van de economie van het Noorden. Vanuit mijn eerdere werkervaringen heb ik al gezien dat in Noord-Nederland de grote bedrijven al volop bezig zijn met circulariteit, maar ook dat het bij het kleinere MKB een steeds belangrijkere plek in neemt. Maar we zijn er nog lang niet.

Circulariteit is een van de uitdagingen waar we niet aan ontkomen. We zullen zuiniger om moeten gaan met de planeet en onze grondstoffen. Het is mooi om te zien dat er al veel initiatieven zijn op dit vlak. En daarbij heb ik nu de kans om vanuit de NOM deze processen te versnellen.

Ik woon met veel plezier in Groningen èn Leeuwarden. Ik heb 4 geweldig leuke en lieve kinderen en een vriendin met ook 2 kids. Als sportieve activiteit voetbal ik nog steeds in competitie verband en hou ik van hardlopen. Zo nu en dan een popconcert kan ik ook zeer waarderen. Als ongezonde bezigheid zit ik graag op de motor en hou ik erg van reizen en vakanties.

Dus, ik drink graag een kop koffie met je om het te hebben over bijvoorbeeld circulariteit en duurzaamheid. Maar ook over doordekken op het middenveld, mooie avontuurlijke motorroutes of het afzien bij een marathon. Tot ziens!