Simplicate maakt ambities waar met beheerste groei
  • IT
  • Investeren
  • Exits

Simplicate maakt ambities waar met beheerste groei

Alles-in-één software, dat is het product van Simplicate. Speciaal ontworpen voor zakelijke dienstverleners die projectmatig werken zoals accountants, consultants en creatieve bureaus. De software combineert CRM, sales, projectmanagement, urenregistratie en HRM, zodat alle stappen op elkaar aansluiten. “De mogelijkheden in deze tijd zijn groot, maar de valkuilen ook, zeker als je te snel, te hoog of te breed inzet”, zegt het zakelijke duo achter Simplicate. “Wij durven keuzes te maken. Want met focus kun je gas geven zonder de motor te verzuipen.”

Simplicate staat voor eenvoudige en slimme software. “Door de kracht van eenvoud sloeg het direct aan”, zegt Peter Hager. Samen met zijn compagnon Gerard Loode gebruikt hij de groeikracht van het bedrijf om eerst de basis te versterken. “De lat ligt hoog. Wij gaan in alles voor kwaliteit: van ons product tot de marketing en sales. En we hebben geëxperimenteerd met doelgroepen en prijs. Als je weet voor welk type klanten jouw product het meest geschikt is, bouw je aan een tevreden netwerk.”

Goede match
Het gaat dus om langetermijnvisie, plus de klant centraal stellen. “Inderdaad, wij willen ondernemers blij maken met gebruiksvriendelijke software. Het systeem van Simplicate geeft eenvoudig grip op het complete kernproces, van het eerste contact met de klant tot en met de factuur. De bedrijven waar wij mee werken, passen bij ons product. Het is een wisselwerking die ons helpt om door te ontwikkelen, zodat we klanten echt goed kunnen bedienen. Zien we geen match, dan zeggen we ook weleens nee. Bijvoorbeeld als een klant een type dienstverlening of proces heeft dat niet op onze software aansluit.”

Simplicate maakt ambities waar met beheerste groei

Lerende ondernemers
“Kritisch omgaan met wat je aanneemt, kan alleen zonder grote groeidruk”, vervolgt Hager. “De ambities zijn groot, maar om die waar te maken willen we juist zo gecontroleerd en beheerst mogelijk groeien. Die ruimte konden we mede creëren dankzij de groeifinanciering van de NOM. We kwamen snel bij de NOM terecht, we hadden er al een contact en ze zijn een begrip in deze regio. We wilden financieel wel graag zo snel mogelijk op eigen benen staan en dat is inmiddels gelukt. Daarbij zijn we de fase van startup ontgroeid, al is er op weg naar volwassenheid nog genoeg te leren. Gerard en ik blijven voortdurend in gesprek over onze aanpak, daarbij geïnspireerd door externe sparringpartners, congressen en relevante blogs.”

We durven ook nee te zeggen als een klant niet bij ons past

Nuchter en kritisch
Bouwen aan een sterk team, inmiddels een kleine dertig man, is ook een focuspunt voor Simplicate. “Medewerkers krijgen de vrijheid en het vertrouwen om vlieguren te maken, maar we ondernemen wel sámen, vanuit gedeelde kernwaarden en betrokkenheid bij de klanten. We zoeken daarom mensen die werken vanuit een drive om als team te blijven verbeteren. We vinden die hoge lat terug in de noordelijke mentaliteit, een stukje nuchterheid en kritisch vermogen, iets wat vooral bij klanten in de Randstad opvalt. Om ook daar dichtbij de afnemers van onze software te zijn, hebben we naast ons hoofdkantoor in Groningen een satellietkantoor in Amsterdam geopend.”