Betere geestelijke gezondheid met een app
  • Life Sciences & Health
  • Investor ready worden

Betere geestelijke gezondheid met een app

Zo’n 2,5 jaar geleden richtte Jean-Luc Donders Coachjezelf op. In samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde hij een app voor mensen die met geestelijke problemen te maken hebben. Het doel? Het rechtstreekse contact tussen patiënt en zorgverlener efficiënter maken, zodat het herstel sneller gaat.

“Liv, zoals de app heet, is ondersteunend aan een traject met een zorgverlener”, vertelt Jean-Luc. “Je krijgt via de app allerlei simpele oefeningen, zodat je ook buiten de fysieke afspraken met je zorgverlener aan je uitdagingen werkt. Dat bevordert het herstel. Tegelijkertijd maakt het de afspraken met je zorgverlener een stuk efficiënter. Die kan tijdens de afspraken terugkomen op de vorderingen, zodat je concreter aan de slag bent.”

De uitdaging

Jean-Luc klopte in eerste instantie bij Flinc aan omdat hij investeerders nodig had. Tegelijkertijd wilde hij kennis ophalen over het ondernemerschap, want dit was z’n eerste bedrijf.

“Het idee stond voor een deel op papier en voor een deel zat het in mijn hoofd. Het was achteraf dus ook best logisch dat ze bij Flinc voorstelden dat ik eerst alles goed op papier moest krijgen. Sterker nog, ze gaven zelfs aan dat ze me niet konden helpen investeerders te krijgen, voordat er een prototype was. Ze hebben me daar enorm goed bij geholpen. Het schrijven van een businesscase was iets nieuws voor me, maar bij Flinc hebben ze goed duidelijk kunnen maken wat ervoor nodig was om financiering op te halen.”

De oplossing

Een goede businesscase is onmisbaar als je investeerders wilt. Maar in het geval van Coachjezelf moest er meer gebeuren. “Ook daar hebben ze me bij Flinc mee geholpen. Ik ging er oorspronkelijk vanuit dat het genoeg was om een goed idee op papier te zetten. Maar dat bleek niet het geval. Pas met een prototype zou ik aan tafel kunnen komen bij grote investeerders. En ik had bijvoorbeeld wireframes nodig volgens Flinc, zodat mensen al snel een beeld kregen van hoe de app moest gaan werken. Ik heb op andere manieren geld bij elkaar gesprokkeld om het prototype te ontwikkelen.”

Daarnaast hebben we ook meegedacht over allerlei andere zaken rondom Coachjezelf. Hoe zat het bijvoorbeeld met het intellectueel eigendom? En kon Jean-Luc bijvoorbeeld ook subsidies krijgen om zijn ideeën verder vorm te geven?

“Ik werk samen met 2 andere compagnons. Maar omdat je met z’n drieën zo diep in de materie zit, wil je graag een externe, neutrale partij die met je meedenkt. Dat was en is Flinc voor ons. Ze hebben me een aantal keer aangespoord om toch wat details in het ondernemingsplan aan te passen, terwijl ik dacht dat we er wel waren. Maar ik heb geluisterd, en met succes!”

Het resultaat

Want inmiddels heeft Jean-Luc al 3 investeringsmaatschappijen die achter zijn idee staan en willen investeren. “En dat was zonder Flinc nooit gelukt. Het is mooi dat het nog steeds als mijn plan voelt, maar door de input van Flinc is het veel beter geworden. Je voelt je tegelijkertijd ook een stuk zekerder als je bij investeerders aan tafel zit. Je weet beter waar je het over hebt, wat je nodig hebt en wat je waard bent.”

“Verder vind ik het echt bewonderenswaardig hoe betrokken ze bij Flinc zijn. Ik word nog steeds vol enthousiasme begeleid en uitgedaagd. Als ze in je geloven, nemen ze echt de tijd voor je. Ze denken goed mee, weten waar ze het over hebben. En nu ik de eerste investeerders heb gevonden, is het tijd om door te ontwikkelen en op te schalen!”

Conclusie

Veel beginnende ondernemers weten niet wat ervoor nodig is om investeerders te krijgen. Natuurlijk begint het bij een goed idee, maar dan ben je er nog niet. Maar Flinc helpt je verder! Naast Jean-Luc hebben we al heel veel meer ondernemers de weg naar investeerders helpen vinden. Wil jij ook investor ready worden? Download dan onze whitepaper!

Heb jij financiering nodig om je innovatieve plannen waar te maken? Met hun ervaring en uitgebreid financieringsnetwerk ondersteunt Flinc je met het vinden van investeerders.

Whitepaper Investor Ready
Investor ready worden?

In deze whitepaper:

  • Welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daar mee om?
  • In vier stappen investor ready worden!
  • Een overzicht van alle financieringsmogelijkheden