Ze zijn gestart – en ze zijn niet meer te stoppen!
  • Werken bij de NOM

Ze zijn gestart – en ze zijn niet meer te stoppen!

Over wie hebben we het? De trainees van ons Jong Talentenprogramma. Ook wel ‘ROM Academy’. De allereerste lichting, een heel veelbelovende. Dat bleek wel op de Traineedagen, op 13, 14 en 15 maart in Utrecht.

Aanwezig: de leergierige trainees van 7 van de 9 ROM’s plus hun mentor voor het komende jaar. Wat stond er op het programma? En nóg veel belangrijker: hoe beleefden de deelnemers hun vuurdoop vol gezelligheid, saamhorigheid én (we zijn tenslotte ROM’s) zakelijke uitdaging?

Dag 1 – Teambuilding

De aftrap. Thijs van Elk van LIOF vertelt over wat de ROM’s doen. Daarna volgt een inleiding op wat er komen gaat het komende jaar tijdens het Jong Talentenprogramma. Hoogste tijd voor teambuildingsactiviteiten, om elkaar te leren kennen. Volgens de beproefde methodiek van ‘Ervaringsleren’. Trefwoorden: ontspannend, waarderend, respectvol, goed voor de groepsdynamiek. Het werkte!

Ze zijn gestart – en ze zijn niet meer te stoppen!

Dag 2 – Verdieping

Marc Jansen van de BOM en Edgard Creemers van ROM Utrecht Region, beide Hoofd Investeren, vertellen meer over de visie op Venture Capital. De mentoren vertellen vervolgens meer over de inhoud van het programma. De trainees gaan gezamenlijk werken aan onderzoeksopdrachten het komende jaar, er worden kennissessies georganiseerd, er vinden Tour de ROM’s plaats. Wat een mooi programma!

Dag 3 – Klaar voor minstens 1 jaar

Een teamcoachingssessie, waar een drijfverentest aan vooraf is gegaan. Belangrijk om inzicht te krijgen in elkaars drijfveren. Bijvoorbeeld: waar krijg je van nature energie van en waarin wil jij je nog verder ontwikkelen? Het Jong Talentenprogramma bij de ROM’s is een uitgelezen kans om hieraan te gaan werken, eigenlijk de ideale start van je carrière!

Parichita Chakraborty was erbij, als onze kersverse trainee

Er ontstond vrijwel meteen eenheid binnen de groep, die toch heel divers was. Ik vond het een heel doordacht programma, met ruimte voor samenwerking en fun! Mooi in balans, heel goed georganiseerd ook. Plezier was er vooral tijdens de outdoor activiteiten. Zo hebben we samen van houten palen en touw een stevig hek gebouwd. Gezamenlijk werken aan een mooi resultaat.

Ze zijn gestart – en ze zijn niet meer te stoppen!