Wie wordt de beste startup van Drenthe?
  • Partnerschappen

Wie wordt de beste startup van Drenthe?

Wie mag zich Drentse Startup van het jaar 2020 noemen én wint 2.500 euro? Wordt SpaceTime Layers, OWNER of CuRe Technology de meest veelbelovende startup van Drenthe?

In een vernieuwde, bijzondere video-editie van de jaarlijkse verkiezing van de Drentse Startup maken de drie genomineerde startups jacht op de felbegeerde titel. Welke van de drie potentiële wereldveroveraars overtuigt de vierkoppige jury in de halve finale met hun 60 seconden pitch? De eerst uitzending is hieronder te bekijken.

Juryleden Drentse Startup

Wie van de genomineerden weet de jury in deze halve finale het meest te overtuigen? Onder toeziend oog van juryvoorzitter Ronald Klarus, partner bij Yspeert advocaten, luistert de jury naar de drie pitches. In de jury zitten ook Dina Boonstra, directeur van de NOM, en Arjen Koop, mede-oprichter en -eigenaar van Watter uit Assen. Bovendien is, zoals ieder jaar, de jury niet compleet zonder de winnaar van de vorige editie: Bakschik Martirosian van BMTEC uit Emmen.

Halve finalisten Drentse Startup

CuRe Technology, Emmen

Ze haalden het Amerikaanse Coca Cola afgelopen jaar binnen als investeerder voor hun nieuwe proeffabriek in Emmen. En CuRe Technology deed de wereld van de plastics nog verder versteld staan. De startup maakte bekend alle plastics te kunnen recyclen met hun eigen ontwikkelde innovatie. Het maakt niet uit welke kleur, toevoegingen of samenstellingen. Wordt dit de doorbraak in plastic recycling?

SpaceTime Layers, Tynaarlo

Oud-onderwijzer Patrick Trentelman ontwikkelde in zijn klas het eerste idee voor zijn startup SpaceTime Layers. Dat is een interactieve plattegrond die bestaat uit een serie ‘gestapelde’ digitale kaarten, met informatie over de omgeving waar de gebruiker zich bevindt. Zo brengt het bijvoorbeeld de lokale geschiedenis of cultuur tot leven. Trentelman: ,,Spacetime biedt het platform; organisaties vullen het met content.’’

OWNER, Emmen

OWNER neemt de vastgoedsector administratieve lasten uit handen: het verstuurt facturen namens eigenaren, onderhoudt relaties voor hen en registreert bijvoorbeeld waar alle sleutels te vinden zijn. En de ambities van founder Huub van Buul zijn groot. ,,Toen ik ermee begon, dacht ik het voor de Nederlandse markt te maken. Maar toen ik op internet rondkeek, bleek nog nergens ter wereld zo’n platform. Sindsdien kijken we internationaal”.

Whitepaper Investor Ready
Investor ready worden?

In deze whitepaper:

  • Welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daar mee om?
  • In vier stappen investor ready worden!
  • Een overzicht van alle financieringsmogelijkheden