Stop Talking Start Doing - Tips en tools op weg naar een diverse en inclusieve onderneming
  • Diversiteit
  • Investor ready worden

Stop Talking Start Doing – Tips en tools op weg naar een diverse en inclusieve onderneming

Mens durf te leven! Je leeft maar heel kort, maar een enkele keer
En als je straks anders wilt, kun je niet meer!
‘Mens, durf te leven!
Vraag niet elke dag van je korte bestaan:
Hoe hebben m’n pa en m’n grootpa gedaan?
Hoe doet er m’n neef en hoe doet er m’n vrind?
En wie weet, hoe of dat nou m’n buurman weer vindt
En – wat heeft ‘het fatsoen’ voorgeschreven!
Mens, durf te leven!

Tien regels met een behoorlijke impact. Is het niet? En dan te bedenken dat dit gedicht en lied reeds in 1917 geschreven werd door Dirk Witte. Deze man moest eens weten dat het meer dan 100 jaar later nog zo actueel zou zijn. Waarom is het nog zo actueel? En wat is de link met diversiteit en inclusie en het event Stop Talking, Start Doing van 11 mei 2022?

Alleen maar voordelen

We hoeven jou vast niet meer te vertellen dat een inclusieve en diverse werkomgeving bijdraagt aan het versnellen van het succes van je onderneming. De creativiteit binnen je organisatie stijgt, met een innovatieve en succesvolle onderneming als gevolg. Ook al lijkt het onderwerp een hype, we hebben D&I keihard nodig om opgewassen te zijn tegen de uitdagingen die op ons afkomen. Meer diversiteit en inclusie is geen doel. Het is een middel op weg naar succes.

Presentatie stappenplan

Welke stappen kun je morgen al maken om D&I binnen je organisatie te bevorderen? Op woensdag 11 mei 2022 hebben we in het Drents Museum in Assen deze stappen gepresenteerd. Onder de noemer Stop Talking, Start Doing hebben we concrete tips en tools gedeeld waardoor creativiteit en innovatie toeneemt én jouw onderneming succesvoller wordt. Benieuwd hoe het was? Kijk je naar een registratie van de middag.

Kies voor verandering

Een van de belangrijkste tips is: kijk naar jezelf. Wie ben jij als ondernemer? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Jij kan de eerste stap zetten om verandering in jezelf en vervolgens ook in jouw bedrijf te realiseren. Heb de moed om naar iemands drive en attitude te kijken. Dan zijn diploma’s en kopieën van jezelf toch opeens minder interessant. Als je op deze manier durft te kijken ontstaat er een veilige werkomgeving en van daaruit ruimte voor diverse teams. Zo ontstaan gevoelens als: ik hoor erbij en draag bij aan het succes van de onderneming.

De feiten

Diversiteit en inclusie draagt daadwerkelijk bij aan een beter ondernemersresultaat. Harvard toonde aan dat meer diversiteit en inclusie in teams leidt tot meer innovatie en meer winstgevendheid. McKinsey liet in een onderzoek uit 2020 hetzelfde zien. Het verschil loopt op tot tientallen procenten. Marktaandelen stijgen en – daar openbaart de kracht van diversiteit zich nog meer – nieuwe markten worden vaker betreden.

Stop Talking Start Doing - Tips en tools op weg naar een diverse en inclusieve onderneming

Morgen beginnen? Download onze Toolkit D&I

Maar goed, hoe organiseer je een divers team en maak je die stap naar vernieuwing? Speciaal voor ondernemers die morgen al aan de slag willen met divers en inclusief beleid in hun organisatie hebben we een Toolkit ontwikkeld. Hierin vind je tips en tools die je nodig hebt om diversiteit en inclusie in te zetten als middel om creativiteit en innovatie te bevorderenen het succes van je onderneming te vergroten.

De Toolkit is ontwikkeld in samenwerking met inspirerende spelers uit het noordelijke ecosysteem. We hebben gesproken met ondernemers, investment managers, ecosysteemontwikkelaars, onderwijsinstellingen en beleidsmakers. Veranderen begint hier. Start doing! Bekijk de toolkit D&I.

Toolkit D&I