NOM behaalt uitstekend rendement met verkoop aandelen Catawiki
  • IT
  • Investeren
  • Exits

NOM behaalt uitstekend rendement met verkoop aandelen Catawiki

Permira steekt 150 miljoen euro in Catawiki. Een voor Catawiki geweldige investeringsronde waarmee, met de kennis en ervaring van Permira, het succes verder kan worden uitgebouwd. NOM stapte 10 jaar geleden in en is daarmee aandeelhouder van het eerste uur.

Vallen en opstaan

In de tien jaar is het nodige gebeurd. Een proces van veel groei zonder winstgevendheid, prijzen winnen (twee jaar op rij de Technology Fast 50), afscheid nemen van markten, technologische uitdagingen en het continu onder de loep nemen van de bedrijfsprocessen en het businessmodel. Van startup naar scale up met alle bottle necks die daarbij horen.

Investment manager Jeroen van Onna was vanaf het eerste moment betrokken. “We hebben ontzettend veel geleerd in deze 10 jaar. Samen met Catawiki hebben we de groeipijnen ervaren, altijd gericht op vooruitkijken waarbij zeker lef, durf en hard werken nodig waren. Catawiki begon als platform voor verzamelaars met een passie voor bijzondere objecten. Dankzij de later gestarte veilingen werd een veel groter publiek bereikt: iedereen die op zoek is naar iets bijzonders kan op Catawiki terecht. In de kern nog hetzelfde als 10 jaar geleden: Catawiki is er voor unieke mensen met unieke wensen.”

Catawiki bewijst: het kan dus! Starten met een idee en een wereldspeler worden. 650 Catawikianen uit 50 verschillende landen bieden wereldwijd wekelijks 65.000 kavels aan met een totale opbrengst van €460 miljoen dit jaar.

NOM rol vervuld

De missie van de NOM is om ondernemingen te ondersteunen bij de ontwikkelsprongen die ze willen maken. Dat is bij Catawiki goed gelukt. De NOM blijft verbonden aan Catawiki met een klein belang. Om te laten zien dat er vertrouwen is in de toekomst en de NOM graag betrokken blijft bij zo’n mooi bedrijf. De rol van de NOM is hiermee grotendeels vervuld. En dat is zoals het moet gaan. Samen de groeispurten doorlopen op weg naar volwassenheid en vervolgens loslaten.

NOM zal met het verkregen rendement weer veel nieuwe startups én scale-ups in Noord-Nederland verder gaan helpen.
De passering van de aandelen bij de notaris vindt begin 2021 plaats.

Wij zoeken jou

Ben jij de nieuwe Catawiki? Heb je een geweldig idee of ambitieuze plannen voor je onderneming? Of ben je op zoek naar een partner voor een MBO/MBI traject? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag het gesprek met je aan in welke fase van ondernemerschap je ook zit.

Fasen Van Ondernemerschap

Whitepaper Impact van Investeerders
De impact van investeerders op je bedrijf

In dit whitepaper leer je:

  • Waar je mee te maken krijgt als je gaat samenwerken met investeerders
  • Verschillen en overeenkomsten tussen bancaire financiering, achtergestelde lening en aandelen kapitaal
  • Op welke manier de NOM als investeerder jou kan helpen