Maak kennis met de watertechnologiesector
  • Water
  • Innoveren

Maak kennis met de watertechnologiesector

De European Water Tech Week staat ongetwijfeld al in de agenda bij iedereen die in business of processen ook maar íets met water heeft te maken. Wie geen plannen had te komen, maar toch nieuwsgierig is naar wat er op gebied van watertechnologie allemaal gebeurt in Noord-Nederland, kan ook aanhaken bij één de Water Tech Tours op donderdag 27 september.

“Een rondje in het veld is absoluut de moeite waard voor ondernemers of beleidsmakers die nader willen kennismaken met de watertechnologiesector”, stelt business development manager Alex Berhitu van de NOM. “De Water Tech Tours zijn een unieke kans om te zien en te beleven wat we hier in Noord-Nederland te bieden hebben op dat vlak. Er zijn vier mooie programma’s samengesteld rond de thema’s Water & Health, Resource recovery, Water & Energy en Water & Agro/Food, zodat geïnteresseerden een doelgerichte indruk van de sector kunnen opdoen.”

Innovatiekansen

Wie brede innovatiekansen wil ontdekken of slimme matches wil maken, verwees Berhitu al eerder naar woensdag 26 september, de dag die in het teken staat van B2B (zie link onderaan dit artikel). “Voor wie meer tijd kan investeren, zijn beide dagen een mooie combinatie”, verwacht de business development manager. “Innovatie komt uit onverwachte hoeken, maar dan moet je die hoeken soms wel zelf opzoeken.

De European Water Tech Week (EWTW) is dan hét moment, want vertegenwoordigers van wereldwijde waterhubs komen in september naar Leeuwarden om uit te wisselen over watertechnologie.”

Multidisciplinair samenspel

Op de agenda staan onderwerpen als watervervuiling, waterschaarste en water & gezondheid, vanuit de centrale vraag hoe we door multidisciplinaire samenwerking tot oplossingen komen voor allerlei watergerelateerde vraagstukken. De visies vanuit wetenschap, business en politiek worden met elkaar gedeeld, zowel via key note speakers van over de hele wereld als in interactieve sessies waarin ruimte is voor verdieping. “Zo kunnen we mondiale technieken en zienswijzen in Leeuwarden aan elkaar verbinden en daar als Noord-Nederland ons innovatievermogen mee aanjagen”, zegt Berhitu, die op zijn beurt binnen onze regio lijntjes legt tussen de watersector en andere bedrijvigheid.

Lees hier meer over de innovatiekansen die de EWTW biedt voor Noord-Nederland en kijk voor het programma en aanmelding op www.watercampus.eu/ewtw.