Vacature: Investeringsmanager (m/v) fulltime
  • Investeren

Corona-OverbruggingsLening kan tot 1 oktober worden aangevraagd

Het Kabinet heeft €300 miljoen beschikbaar gesteld voor overbruggingskredieten voor startups, scale-ups en (innovatieve) mkb-ers. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen verstrekken op verzoek van het kabinet deze Corona-OverbruggingsLening (COL). Eerder deze week publiceerde Techleap de resultaten tm 30 juni jongstleden. De rapportage laat zien dat de COL duidelijk een behoefte vervult. Hoeveel ondernemers maakten in Noord-Nederland gebruik van de COL?

De COL in Noord-Nederland

In de drie noordelijke provincies hebben 91 bedrijven een aanvraag ingediend waarvan 39 een financiering hebben ontvangen. Stuk voor stuk innovatieve bedrijven (bijna 60% startups) die met de COL hun innovatieve plannen voort kunnen zetten. Bedrijven die enorm belangrijk zijn voor het innovatief vermogen van het Noorden!

Geert Buiter, plaatsvervangend directeur en Manager Finance: “Het dashboard laat zien dat we meer dan 10 miljoen Euro hebben gefinancierd via de COL. Een kapitaalinjectie voor de bedrijven in kwestie maar zeker ook een economische impuls voor de regio. En de COL loopt nog. Tot 1 oktober is het mogelijk een aanvraag in te dienen. Voldoet jouw organisatie aan de criteria doe dan nog zeker een aanvraag.”

Dashboard COL NOM