Cloetta, FC Groningen en MercachemSyncom starten samenwerking met startups
  • Partnerschappen

Cloetta, FC Groningen en MercachemSyncom starten samenwerking met startups

Tijdens het online Groningen OPEN event op woensdag 18 november zijn drie matches bekendgemaakt: Cloetta start een samenwerking met LEF, FC Groningen gaat verder met Rockfeather en MercachemSyncom met Gecco Biotech. Tijdens het event presenteerden de vier grotere bedrijven zichzelf en de challenge die ze hadden geformuleerd voor Groningen OPEN. Vervolgens mochten zes geselecteerde startups een korte pitch geven, waarin zij hunoplossing(srichting) presenteerden. De drie startups die een match hebben met een groter bedrijf ontvangen ieder 1500 euro en starten een pilottraject samen met het bedrijf.

Het doel van het nieuwe initiatief ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in Groningen, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM).

Paul de Rook, wethouder gemeente Groningen, opende het online event en noemde de contacten tussen grotere bedrijven en startups belangrijk: “Op die manier kunnen we oplossingen vinden voor uitdagingen waar bedrijven voor staan en tegelijkertijd werken aan nieuwe werkgelegenheid en ondernemerschap.” Deze eerste editie van Groningen OPEN wordt mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen.

Cloetta, FC Groningen en MercachemSyncom starten samenwerking met startups

Groningen OPEN Match Tussen Cloetta En LEF

Start samenwerkingstraject

Voor deze eerste editie van Groningen OPEN hebben vier bedrijven uit Noord-Nederland challenges (uitdagingen) geformuleerd: Cloetta, FC Groningen, MercachemSyncom en Krinkels. Drie van de vier bedrijven hebben een match met een startup bekendgemaakt tijdens het Groningen OPEN Event.

LEF gaat voor Cloetta een ludieke manier bedenken om de positieve effecten van Xylitol op de mondgezondheid onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse consument. Rockfeather gaat FC Groningen helpen met het inzichtelijk maken van de KPI’s in een (live) dashboard. En Gecco Biotech gaat specifieke enzymen leveren voor MercachemSyncom. Deze drie matches starten een pilottraject van 6 tot 12 weken. Als het bedrijf vervolgens akkoord gaat met het voorstel / prototype van de startup, dan start de daadwerkelijke samenwerking. De partners van Groningen OPEN zullen dit pilottraject ondersteunen.

Bert-Erik Remmelink van Krinkels gaf aan dat ze nog geen volledige match hebben gevonden voor hun challenge. Tijdens de voorrondes heeft Remmelink gesproken met partijen die een deeloplossing kunnen bieden voor de challenge. Hij doet een oproep aan andere startups die mogelijk een oplossing kunnen bieden om zich te melden bij Groningen OPEN. Daarnaast zetten de partners van Groningen OPEN zich in om partijen te vinden voor de challenge van Krinkels.

Cloetta, FC Groningen en MercachemSyncom starten samenwerking met startups

Groningen OPEN Match MercachemSyncom En Gecco Biotech

OPEN voor innovatie

Groningen OPEN is een nieuw initiatief van Campus Groningen, Founded in Groningen, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Na deze eerste editie wordt geëvalueerd hoe het programma in de toekomst zo effectief mogelijk kan worden ingericht. Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen via de gegevens op de website